Urla Fezlekesi

 

 

URLA1

II. GRUP VE FAALİYETLERİ

M. Latif TOPBAŞ’IN (Örgüt Yöneticisi) liderliğini yaptığı 2. Grubun ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet ve imar kirliliğine yol açmak-sit alanında yasak yapılaşma faaliyetlerine karıştığı tespit edilmiş olup M. Latif TOPBAŞ’IN R. Tayyip ERDOĞAN’A olan yakınlığı örgüt faaliyetlerinde ihtiyaç duyulan kamu nüfuzunu sağlama adına oldukça önem tutmaktadır.

Grubun liderliğini yapan M. Latif TOPBAŞ yukarıda yer verilen faaliyetlerinin yanı sıra Yasin El KADI’NIN yurda yasak yollardan girişi, şahsa kayıt dışı para gönderilmesi gibi faaliyetlerde de yer aldığı tespit edilmiştir.Ancak bu kısma I. Grubun liderliğini yapan Yasin El KADI ile ilgili bölümde yer verilmiştir.

Ayrıca M. Latif TOPBAŞ’IN R. Tayyip ERDOĞAN için İzmir ili Urla İlçesi Zeytineli Köyü’ndeki yaptırılacak olan villaların üzerine yapılacağı bir kısım arazinin 1. derece Sit alanından çıkartılıp 3. derece sit alanı ilan edilmesi girişimlerinde bulunduğu ve Başbakan’ın doğrudan talimatları ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İYİMAYA ve Urla KAYMAKAMI’NIN devreye girdiği ve para karşılığında örgütün talepleri doğrultusunda yazdırılan bir rapor ile işlemin gerçekleştiği tespit edilmiştir. Bir taraftan inşaat faaliyetleri yürütülürken diğer taraftan sit alanı değişikliği ile uğraşan M. Latif TOPBAŞ’IN işlemleri Oğuzhan BOYACI’YA takip ettirdiği tespit edilmiştir.

Konuyu İzmir’de takip eden Oğuzhan BOYACI isimli şahsın çalışmaları sonucu rapor yazdırıldığı anlaşılmış olup konu ile ilgili hocalara toplamda 130.000 TL gönderildiği paranın da M. Latif TOPBAŞ tarafından gönderildiği tespit edilmiş olup raporu yazan hocalardan bir tanesinin paranın hesabında görünmesini istemediği anlaşılmış olup raporun sipariş usulü yazıldığı anlaşılmaktadır.


URLA2



EYLEM II

İZMİR-URLA İLÇESİ, ZEYTİNELİ KÖYÜ SINIRLARINDAKİ

I. DERECE SİT ALANI BİR ARAZİ ÜZERİNDE

YASAK YAPILAŞMA VE RÜŞVET EYLEMİ

urla-3M. Latif TOPBAŞ’IN R. Tayyip ERDOĞAN için İzmir ili Urla İlçesi Zeytineli Köyü’ndeki yaptırılacak olan villaların üzerine yapılacağı bir kısım arazinin 1. derece Sit alanından çıkartılıp 3. derece sit alanı ilan edilmesi girişimlerinde bulunduğu ve Başbakan’ın doğrudan talimatları ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İYİMAYA ve Urla Kaymakamı’nın devreye girdiği ve para karşılığında örgütün talepleri doğrultusunda yazdırılan bir rapor ile işlemin gerçekleştiği tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili 2013 yılı Ocak ayında M. Latif TOPBAŞ’IN Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN’DAN yardım istemesi üzerine Başbakanın Erdoğan BAYRAKTARI arattığı ve İzmir Çevre ve Şehircilik Bakanı ile Urla kaymakamını görüştürmek üzere görüşmesini istediği bu görüşmeyi de M. Latif TOPBAŞ ile görüşürken canlı yaptığı tespit edilmiştir.

Sonraki süreçte sit alanı engelini aşabilecek birkaç alternatif yol üzerinde durulsa da Bakanlık üzerinden yaptırılacak yönetmelik değişiklileri ile herkesin bu durumdan faydalanabileceği kanaatine varılmış bu yüzden yönetmelik değişikliklerinden vazgeçilerek İzmir bölgesi dışında örgütün kontrolünde olabilecek üniversite hocaları ile rapor alınması sureti ile sit alanı engeli aşılmaya çalışılmıştır.

Konuyu İzmir’de takip eden Oğuzhan BOYACI isimli şahsın çalışmaları sonucu rapor yazdırıldığı anlaşılmış olup konu ile ilgili hocalara toplamda 130.000 TL gönderildiği paranın da M. Latif TOPBAŞ tarafından gönderildiği tespit edilmiş olup raporu yazan hocalardan bir tanesinin paranın hesabında görünmesini istemediği anlaşılmış olup raporun sipariş usulü yazıldığı anlaşılmaktadır.

Sürecin sonucunda Urla Zeytineli dolaylarında bir arazi daha alındığı (800.000 TL değerinde), bu araziye Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN için yazlık/villa mahiyetinde bir konut yapıldığı ve konutun 2014 Mayıs ayında tamamlanmasının planlandığı, R. Tayyip ERDOĞAN’IN gelişmeler hakkında bilgi aldığı ve sonraki yaz döneminde Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN’IN yaz tatilini Urla’daki bu konutta geçireceği ve kendisini dalgıçların ve kamp yapacak vatandaşların rahatsız etmemesi için arazi etrafının tel ile çevrileceği anlaşılmıştır.

Yargıtay aşamasındaki 2011/540 sayılı dosyanın da TCK 184 İmar Kirliliğine Yol Açmak suçu konulu olduğu değerlendirilmektedir.

Konu ile ilgili 05.01.2013 tarihinde (TAPE ID1853512669) MUSTAFA LATİF TOPBAŞ ile 905305680606 numaralı telefonu kullanan R. Tayyip ERDOĞAN arasında 16:47 sıralarında gerçekleşen görüşmede;

M.LATİF TOPBAŞ: Abi bunu söylemeyi unuttum ya abi ŞU İZMİR VALİSİNE TELEFON  AÇTIRSAN DA bizim oraları biraz şey yapıyor adam yani”

R. TAYYİP ERDOĞAN: Ne yapıyor

M.LATİF TOPBAŞ: YIKMAK MIKMAK FALAN DİYE İŞTE Bİ ŞEYLER YAPIYOR

R. TAYYİP ERDOĞAN: Büf

M.LATİF TOPBAŞ: ha evet bazı yerleri

R. TAYYİP ERDOĞAN: Yani Evlerle İlgili Mi?

M.LATİF TOPBAŞ: Ha evlerle ilgili falan onu BİZ ZATEN MAHKEMEYE GİTTİK ONU BİRİNCİ DERECEDEN ÜÇÜNCÜ DERECEYE ÇEVİRMEK İÇİN MÜRACAAT ETTİK orda zaten birinci derecelik bi şey yok yani tarih eser yok  bi şey yok birisinden bi haber atarsanız inşallah”

R. TAYYİP ERDOĞAN: Nerden çıktı bu?

M.LATİF TOPBAŞ: Vallah bilmiyorum işte herkes bi şey karıştırıyor yani mühim bi şey değil de

R. TAYYİP ERDOĞAN: Şimdi orası ne diye geçiyor abi orası o bölge?

M.LATİF TOPBAŞ: Abi Uzunkuyu

R. TAYYİP ERDOĞAN: ha

M.LATİF TOPBAŞ: Zeytineli köyünün işte deniz kenarı diye

R. TAYYİP ERDOĞAN: tamam tamam ee yaklaşık

M.LATİF TOPBAŞ    : zaten yaklaşık ..şeye müracaat ettik biz abi bu birinci dereceden sit alanından üçüncü dereceye çıkarsa zaten her şey hal oluyor

R. TAYYİP ERDOĞAN: Hangi ilçeye bağlıydı orası?

M.LATİF TOPBAŞ: abi uzunkuyuya bağlı

R. TAYYİP ERDOĞAN: uzunkuyu ilçemiydi

M.LATİF TOPBAŞ: ha ilçe ilçe

Dedikleri tespit edilmiştir. Görüşmeden anlaşılacağı üzere M. Latif TOPBAŞ’IN İzmir ili URLA ilçesi Zeytineli köyünün denize bakan kısımlarındaki bir arazinin 1. Derece sit alanından 3. Derece sit alanına dönüştürülmesini istediği, İzmir Valisinin konuya sıcak bakmadığı ve durumun Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN’A iletildiği anlaşılmıştır. KAMU YARARI ADINA MUTLAKA MUHAFAZA EDİLMESİ GEREKEN YERLERDEN BİR YER OLDUĞU ANLAŞILAN ARAZİDE KONUT YAPILAŞMA İSTEĞİ İLE 3. DERECE SİT ALANI İLAN EDİLMEYE ÇALIŞILMASI ARAZİDE KONUT YAPILACAĞI DÜŞÜNCESİ OLUŞTURMUŞ, NİTEKİM SONRAKİ TARİHLERDE BAŞBAKAN R. TAYYİP ERDOĞAN VE AİLESİ İÇİN VİLLA YAPTIRILDIĞI ANLAŞILMIŞTIR.

27.02.2013 tarihinde (TAPE ID1950543731) MUSTAFA LATİF TOPBAŞ’A 09.27 sıralarında 4060 Uyap SMS bilgilendirme sisteminden gelen mesaj içeriğinde;

“Urla asliye ceza mahkemesi nin 2011/540 nolu dosyasinda sanik mustafa latif topbas hakkinda dusmekarar verilmistir.

Urla asliye ceza mahkemesi nin 2011/540 nolu dosyasinda sanik kadir boyaci hakkinda beraatkarar verilmistir.

Urla asliye ceza mahkemesi nin 2011/540 nolu dosyasinda sanik hayri boyaci hakkinda beraatkarar verilmistir.

Urla asliye ceza mahkemesi nin 2011/540 nolu dosyasinda sanik ahmetafif topbas hakkinda beraatkarar verilmistir.

Urla asliye ceza mahkemesi nin 2011/540 nolu dosyasinda sanik ibrahim halit cizmeci hakkinda dusmekarar verilmistir.

Urla asliye ceza mahkemesi nin 2011/540 nolu dosyasinda sanik ebubekir abidin topbas hakkinda beraatkarar verilmistir.”

YUKARIDA YER ALAN 2011/540 SAYILI DOSYANIN YARGITAY AŞAMASINDA OLDUĞU VE ESAS NUMARASI OLDUĞU DEĞERLENDİRİLEN NUMARALI DOSYANIN “İMAR KİRLİLİĞİNE NEDEN OLMAK” (TCK 184) SUÇ TÜRÜ İLE İLGİLİ OLDUĞU ANLAŞILMIŞTIR.

Sonrasında 06.08.2013 tarihinde (TAPE ID2248467800) MUSTAFA LATİF TOPBAŞ ile 905308262626 numaralı telefonu kullanan Sümeyye ERDOĞAN arasında 15:00 sıralarında gerçekleşen görüşmede

SÜMEYYE ERDOĞAN: Mustafa amca Sümeyye ben nasılsın

M.LATİF TOPBAŞ: İyiyim sen nasılsın

SÜMEYYE ERDOĞAN: iyiyim çok şükür sağolasın ıı BİZ DÜN AKŞAM ANNEMLE II BU VİLLA PLANLARINA BAKTIK

M.LATİF TOPBAŞ: hık hı

SÜMEYYE ERDOĞAN  : ... ıı kimle görüşsek bi kaç değişiklik ıı yaptırmak istiyoruz içinde

M.LATİF TOPBAŞ: BENLEN GÖRÜŞECEN

SÜMEYYE ERDOĞAN: Yani detaylarını sana mı anlatalım

M.LATİF TOPBAŞ: tabi tabi bana söyle ben yaptırırım

SÜMEYYE ERDOĞAN: Şey ıı ben not aldım onları da

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Direk Mail Atsam Olur Mu Yada Mesajla Falan

M.LATİF TOPBAŞ: YAV MAİLLE OLMAZ O BE

SÜMEYYE ERDOĞAN  : ... (gülüyo)

M.LATİF TOPBAŞ: MAİLLEN OLMAZ O YA SEN BİZE GEL YA BEN SİZE GELEYİM BEŞ ON DAKKA DA II YAPALIM BİTİRELİM ... hemen

SÜMEYYE ERDOĞAN: Öyle mi?

M.LATİF TOPBAŞ: Hı olmaz mı?

SÜMEYYE ERDOĞAN: II OLABİLİR NE ZAMAN YAPALIM YANİ ANLAŞILIR ŞEKİLDE YAZDIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM GERÇİ AMA (GÜLÜYO)

M.LATİF TOPBAŞ: YOKII ŞEY Bİ AYKIRI BİRŞEY OLURSA ONUN İÇİN SÖYLÜYORUM

SÜMEYYE ERDOĞAN: HI  ANLADIM

M.LATİF TOPBAŞ: Ya bi onbeş dakka ben sana uğrarım istersen akşamüzeri evde misiniz siz

SÜMEYYE ERDOĞAN: Evdeyiz yani bende uğrayabilirim zahmet etmeyin isterseniz

M.LATİF TOPBAŞ: Hı estağfurullah da ben bugün eve gitmeyecem onun için diyorum

SÜMEYYE ERDOĞAN: hah tamam yani o zaman zor olmayacaksa buyrun

M.LATİF TOPBAŞ: Yok zor olmaz ben uğrarım tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Tamam

M.LATİF TOPBAŞ: Kaçta evdesiniz siz

SÜMEYYE ERDOĞAN: Yani ben bugün hep evdeyim

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: ıı ... Evde olacak yani size ne zamana uyar

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam yani beş buçuk altı buçuk gibi arasında olur mu çok sıkıştırmayalım beş dakka uğrarım tamam olur olur

SÜMEYYE ERDOĞAN: Tamam tamam olur e o zaman buraya doğru çıkınca bi haber edebilirseniz

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam tamam ederiz ederiz

SÜMEYYE ERDOĞAN  : tamam tamam sağolun

M.LATİF TOPBAŞ   : hadi hadi selamunaleyküm

SÜMEYYE ERDOĞAN  : aleykümselam görüşürüz

....

Dedikleri tespit edilmiştir. Görüşmede Başbakan R. TAYYİP ERDOĞAN VE AİLESİ İÇİN VİLLA YAPILACAĞI, yapılacak olan villaların plan aşamasında olduğu ve işlerle bizzat M. Latif TOPBAŞ’IN ilgilendiği, yapılacak olan villa planlarının herhangi kayda girmemesi için mesaj ve mail yolu ile alınmasını Latif TOPBAŞ’IN reddettiği, konunun gizli tutulmaya çalışıldığı ve M. Latif TOPBAŞ’IN Sümeyye ERDOĞAN’I II ŞEY Bİ AYKIRI BİRŞEY OLURSA ONUN İÇİN SÖYLÜYORUMşeklinde uyardığı ve teknik takip çalışmalarından çekindiği tespit edilmiştir.

Nitekim aynı gün saat 17.29 sıralarında aynı şahıslar arasında gerçekleşen bir diğer görüşmenin (TAPE ID2248789411) önceki görüşmeleri de doğrular şekilde olduğu görüşmede R. Tayyip ERDOĞAN ve ailesinin M. Latif TOPBAŞ’IN da evinin olduğu bir yerde, geniş bir araziye villa yaptırdıkları anlaşılmıştır, görüşmede Sümeyye ERDOĞAN’IN da konuşurken çok dikkatli kelime seçtiği, kendileri için yapılan evden bahsederken “Yeni Ev” tabirini kullandığı tespit edilmiştir;

SÜMEYYE ERDOĞAN: alo

M.LATİF TOPBAŞ: selamunaleyküm

SÜMEYYE ERDOĞAN: aleykümselam Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: Sümeyye müsait misiniz beş on dakka dan geleyim mi sonra mı geleyim

SÜMEYYE ERDOĞAN: Olur olur müsaitiz

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam peki

SÜMEYYE ERDOĞAN: Tamam görüşürüz

M.LATİF TOPBAŞ: Hadi kapıya bi tembih ediverde

SÜMEYYE ERDOĞAN: Hı hı tamam tamam söylerim,

Dediği ve 18.57 sıralarında gerçekleşen bir diğer görüşmede (TAPE ID2248966705);

SÜMEYYE ERDOĞAN: Alo selamunaleyküm Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: Ha aleykümselam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Ben annemle konuştum müsaitsen söyleyim

M.LATİF TOPBAŞ: Ha olur

SÜMEYYE ERDOĞAN: Eee şey bu evlerin biri daha önde biri daha arkada olanını seçtik

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Eee havuzda ee şey aynen burda çizdiğiniz gibi birinin arkasında

M.LATİF TOPBAŞ: Evet

SÜMEYYE ERDOĞAN: Ya daha önde olanın arkasında gibiydi ya

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: o şekilde

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Eee ııı bu aralarındaki mesafe evlerin eee yani şuandaki ordaki mesela SİZİN EVLE YENİ EVDEKİ ARASINDAKİNDEN BELKİ BİRAZ DAHA FAZLA OLABİLİR

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam orası 9-10 metredir ben bakarım onu ondan biraz daha fazla yaparız

SÜMEYYE ERDOĞAN: 9-10 ya işte 11 metre bile yeter herhalde o zaman

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Az bi şey olursa yeterli gibi

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Eee havuz havuzda da şöyle şimdi ee yanına bi set çekilir diye bi konuştuk yani gerektiği zaman perdeleme için

M.LATİF TOPBAŞ: Evet he he

SÜMEYYE ERDOĞAN: Yani o perde kaç metre olur onu bir öğrenebilsek o perde kapalı olduğu zaman

M.LATİF TOPBAŞ: Yo şimdi o o lüzüm yok şimdi o sonraki iş ben şimdi

SÜMEYYE ERDOĞAN: Yok şey açısından uzaklığını ayarlamak için diyorum

M.LATİF TOPBAŞ: Ha

SÜMEYYE ERDOĞAN: Yani evin ikinci katından gözükmesin havuz

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam o o sonraki iş ben şimdi evvalla evin planını hazırlatıyım

SÜMEYYE ERDOĞAN: Ha tamam havuz sonra yapılacak dimi

M.LATİF TOPBAŞ: O şeyde dışardaki mutfak olduğu için içeriye mutfağa luzum yok

SÜMEYYE ERDOĞAN: Evet aynen öyle dışardaki mutfak okey

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Dolayısıyla içerisi oda olarak kalıyor

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam tamam ben onları yaptırıyım çizdirim

SÜMEYYE ERDOĞAN: tamam

M.LATİF TOPBAŞ: Bi daha görürsünüz sizin ekip tamam mı ondan sonra bakarız

SÜMEYYE ERDOĞAN: Tamam tamam o dış duvarlı olan mesafede yani ee sonuçta dedi hani annem, ee rahat bi bahçede gezecek işte çocuklara bi oyun parkı ufak bi şey çıkacak

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam o mühim değil canım orası geniş arazi

SÜMEYYE ERDOĞAN: O tarz gibi hani kaç metre kestiremedik ama hani öyle bi alan çıkacak gibi

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam tamam

SÜMEYYE ERDOĞAN: Tamam

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam peki anlaşılmıştır hadi bakalım

SÜMEYYE ERDOĞAN: Tamam tamam çok teşekkürler…

Dediği tespit edilmiştir.

Bu görüşmelerden yaklaşık 6 gün sonra M. Latif TOPBAŞ’IN tatilini Bodrumda geçiren R. Tayyip ERDOĞAN ile yaptığı görüşmede Latif TOPBAŞ’IN R. Tayyip ERDOĞAN ve ailesi için yaptırdığı villalar hakkında bilgi verdiği, R. Tayyip ERDOĞAN’IN da konu hakkında bilgi sahibi olduğu ve villa/villalar’ın 2014 Mayıs ayında bitmesinin planlandığı aşağıdaki ifadelerden anlaşılmıştır.

2013.08.12 tarihinde saat 13:31 sıralarında gerçekleşen bahse konu görüşmede (TAPE ID 2259665068);

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: alo

M.LATİF TOPBAŞ: Esselamunaleyküm

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Ve aleykümselam ve rahmutullah ne var ne yok abi nasılsınız

M.LATİF TOPBAŞ: Allah razı olsun sizler nasılsınız

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Hamdolsun hamdolsun ne var ne yok

M.LATİF TOPBAŞ: Abi iyiyiz ama bende büyük bir hata yaptım ama sende ufak bi hata yaptın

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Hayırdır ya

M.LATİF TOPBAŞ: Ya bodrumda falan ne işin var yani biz bastırmadık laga luga ettik falan gelecektin şurda beraber kaynatacaktık yav belki ...

RECEP TAYYİP ERDOĞAN  : ...

M.LATİF TOPBAŞ: Güzel ama

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Ya benim burası varya  şimdi ... hatta Ayşe abla latife yapmış hanımda bizim ya sizde gelin demiş

M. LATİF TOPBAŞ: Hı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Keşke siz gelseydiniz siz burada bizim hiç yabancı yok

M. LATİF TOPBAŞ: Doğru doğru

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Burası aynen yani sizin oranın değişik bir versiyonu

M. LATİF TOPBAŞ: Hı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Yani sağolsun arkadaşta burayı bizim hanım ne dediyse ona göre yapmış

M. LATİF TOPBAŞ: Allah kolaylık versin abi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN  : ... ıı Ziya var bizim çocuklar damatlar var başka kimse yok

M. LATİF TOPBAŞ: İYİ ABİCİM ABİ ABİ İNŞALLAH II BİTİRELİMDE ŞU İŞİ BİDAHA ORALARA BIRAKMAYALIM SENİ (GÜLÜYOR)

RECEP TAYYİP ERDOĞAN  :(gülüyor)

M. LATİF TOPBAŞ: Ziyaydı miyaydı hep toplarız

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: TAMAM ONUN ZATEN YAPMADILAR MI ABİ

M. LATİF TOPBAŞ: İNŞALLAH

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: TAMAM ONU ŞEY YAPMIŞLAR SÜMEYYE FİLAN TAMAM DEMİŞ SİZE ZATEN

M. LATİF TOPBAŞ: YA TAMAM ABİ İŞTE BAŞLAYACAKLAR ŞİMDİ İNŞALLAH MAYIS SONUNA BİTİRİYORUZ İNŞALLAH ALLAH NASİP EDERSE ... İYİSİNİZ ABİ HEPİNİZ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: abi hamdolsun işte bende şimdi bakalım ıı perşembe günü bi türkmenistan yapacam nasip olursa

M. LATİF TOPBAŞ: hıı allah yolunu açık etsin

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: allah razı olsun

M. LATİF TOPBAŞ: allah allah kolaylıklar versin

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Günü birlik bi ziyaretimiz olacak gidip gelecez inşallah

M. LATİF TOPBAŞ: i.. inşallah abi gene bu taramı gelecen ankaraya istanbula mı ?

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Belki bir istanbula dönerim

M. LATİF TOPBAŞ: hı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Veya buraya bi uğrarım burdan ıı

M. LATİF TOPBAŞ: Tamam

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Çocukları alıp böyle

M. LATİF TOPBAŞ: Cumartesi pazar inşallah

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Döneriz he he

M. LATİF TOPBAŞ: İnşallah abicim hayırlı ıstırahetler

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Allah razı olsun

M. LATİF TOPBAŞ: Bu kardeşlerine de dua et bizde hep beraber burda sana dua ediyoruz

RECEP TAYYİP ERDOĞAN  : ... allah razı olsun

M. LATİF TOPBAŞ: Allah sağolasın abicim allah sizden de razı olsun

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Amin amin

M. LATİF TOPBAŞ: Hadi selamun aleyküm

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Aleyküm selam sağol

  2014 Mayıs ayına tamamlanması planlanan villaların yapımına başlanmasında imar/sit alanı problemi yaşandığı anlaşılmıştır. Villa yapımına başlanabilmesi için mahkemede olan dosya kapsamında Urla Kaymakamı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’IN yardımlarını isteyen M. Latif TOPBAŞ’IN bu talebini başka konuların arasına sıkıştırması da dikkat çekmiştir.

13.09.2013 tarihinde saat 10:41 sıralarında 905322129405 numaralı telefonu kullanan MUSTAFA LATİF TOPBAŞ ile 905301550079 numaralı telefonu kullanan R. Tayyip ERDOĞAN arasında gerçekleşen görüşmede (TAPE ID2315530096);

R.TAYYİP ERDOĞAN: alo

M.LATİF TOPBAŞ: Efendim selamü aleyküm cumanız mübarek olsun

R.TAYYİP ERDOĞAN: Selamü aleyküm hazırlı cumalar hayırlı cumalar

M.LATİF TOPBAŞ: Abidan amca Abidan amcanın Yakup abinin selamları var beraberiz cumanız mübarek olsun

R.TAYYİP ERDOĞAN: Abi şeydemisiniz İzmir'demisiniz yoksa

M.LATİF TOPBAŞ: Evet abi dönüyoruz öğlenden sonra namazı burda kılıp dönüyoruz

R.TAYYİP ERDOĞAN: Heee benden çok çok selamlar hürmeler kendilerine

M.LATİF TOPBAŞ: Allah allah razı olsun allah razı olsun

R.TAYYİP ERDOĞAN: Sizde şimdi işte eee Rıza hocamızın şeyini yapıcaz inşallah

M.LATİF TOPBAŞ: Abicim evet böyleymiş ya çok talebe yetiştirdi elhamdürrillah

R.TAYYİP ERDOĞAN: Allah rahmet eylesin

M.LATİF TOPBAŞ: ALLAH RAHMET ABİ BU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI VAR ERDOĞAN BEY

R.TAYYİP ERDOĞAN: evet

M.LATİF TOPBAŞ: EE ABİ ONA Bİ ŞEY İLETİLİRSE ÇOK İYİ OLUR BURDA II ÇEVRECİLİK İL MÜDÜRÜ II BUNA Bİ İHTİYACIMIZ BİZİM

R.TAYYİP ERDOĞAN: HA

M.LATİF TOPBAŞ: BU URLA KAYMAKAMI ONA GİDECEK II BU MAHKEME İÇİN ONLARIN Bİ ŞEY YAPMASI LAZIM MIŞ ERDOĞAN BEYE Bİ SÖYLERSENİZ ÇOK İYİ OLUR RAZI OLURMU

R.TAYYİP ERDOĞAN: TAMAM TAMAM

M.LATİF TOPBAŞ: tamam mı abi

R.TAYYİP ERDOĞAN: tamam tamam

M.LATİF TOPBAŞ: PEKİ PAZARTESİ GÜNÜ GÖNDERECEM ŞEYE URLA KAYMAKAMINI

R.TAYYİP ERDOĞAN: evet

M.LATİF TOPBAŞ: HER HALDE BUGÜN YARIN GÖRÜRSÜNÜZ SİZ ONU TOPLANTILARDA

R.TAYYİP ERDOĞAN: ŞİMDİ ONU BEN Bİ ARAYIM DA YURT DIŞINDA FİLAN DEĞİLSE İNŞALLAH

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamam abicim peki allah razı olsun yenge hanıma selam söyle çolağa çocuğa hepsine allah yolcunuzu mübarek eylesin selamü aleyküm

R.TAYYİP ERDOĞAN: sağolun allah razı olsun inşallah inşallah allah razı olsun sağol

Dedikleri tespit edilmiştir.

Bu görüşmenin hemen akabinde saat 10.46 sıralarında 90551 133 33 33 numaralıtelefonu kullanan MUSTAFA LATİF TOPBAŞ’IN 90533 321 04 40 numaralıtelefonu kullanan Oğuzhan BOYACI isimli şahsı aradığı (TAPE ID 2315539199) ve Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN’IN Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’I arayacağını, Urla kaymakamının gidip mahkemedeki dosya hakkında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile görüşmesi gerektiğini belirttiği tespit edilmiştir. Görüşmenin ilerleyen kısımlarında da konunun İzmir’deki arazide yapılacak olan villa/villalar olduğu bir kez daha anlaşılmaktadır.

OĞUZHAN BOYACI: alo

M.LATİF TOPBAŞ: selamü aleyküm

OĞUZHAN BOYACI: aleyküm selam Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: Oğuzhan şeye selam söyle sen Urla’dakine

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: ee ben görüştüm

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: O şimdi eğer adam türkiyedeyse arayıp söyliyecek türkiyede değilse pazartesi falan söyler yani

OĞUZHAN BOYACI: tamam

M.LATİF TOPBAŞ: salı çarşamba falan randevu alıp gitsin bizim işimizi halletsin

OĞUZHAN BOYACI: önümüz tamam önümüzdeki hafta iç gitsin

M.LATİF TOPBAŞ: ha

OĞUZHAN BOYACI: tamam tamam

M.LATİF TOPBAŞ: yani Erdoğan beyin haberide var diyebilir yani

OĞUZHAN BOYACI: tamam oldu Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: şey Erdoğan'ın yani neydi onun ismi

OĞUZHAN BOYACI: Bayraktar Bayraktar

M.LATİF TOPBAŞ: Bayraktar he he

OĞUZHAN BOYACI: tamam

M.LATİF TOPBAŞ: peki hadi allah razı olsun oğlum sağolun

OĞUZHAN BOYACI: olur olur Mustafa amaca bu şeyle ilgili ee

M.LATİF TOPBAŞ: ha

OĞUZHAN BOYACI: e yerle ilgili sizi aradılarmı Sinan'lar

M.LATİF TOPBAŞ: ha aradılar

OĞUZHAN BOYACI: onlar şimdi demişlerki işte burayı yapamazsınız ee biz burayı yapıcaz

M.LATİF TOPBAŞ: Yapamazsınız diğilde yani iki evin bizim

OĞUZHAN BOYACI: ha

M.LATİF TOPBAŞ: Evlen sizin evin arasında demişler

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: Bende kendi aranızda konuşun dedim

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: Yani burda bu kadar arsa var istediği yere yapsın yani oraya olması şart değilde Mehmet'lerinde

OĞUZHAN BOYACI: Anladım şimdi ee hani orda deniz yer gören bi tek orası kaldı Mustafa amca biz o yüzden istedik yok herhangi bi orda bi önemmli bi şey değil ama e biz yapmıyorsak benim sizden ricam onlar da yapmasın yani

M.LATİF TOPBAŞ: ya bak bizim tamam o zaman şey var orda

OĞUZHAN BOYACI: hı hım

M.LATİF TOPBAŞ: Bak Muhammet bizim şey falan arkaya gittiler akşama kadar denizin önündeyiz zaten diyorlar onlar arkada yaptılar ben Muhammetlere gidin oraya ev yapın dedim

OĞUZHAN BOYACI: Yani

M.LATİF TOPBAŞ: Biz dağa manzarasını daha çok seviyoruz dediler bence en güzeli yer denizde görüyor şeyin oraları yani o bağın falan orası

OĞUZHAN BOYACI: Evet

M.LATİF TOPBAŞ: Bağ var ya bizim bağ

OĞUZHAN BOYACI: Anladım Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: Dağın orası nereye isterseniz bakın konuşun yani hadi selamü aleyküm

OĞUZHAN BOYACI: Tamam oldu hadi aleyküm selam Mustafa amca

Dedikleri tespit edilmiştir.

Bu görüşmelerden bir süre sonra (yaklaşık 12 gün sonra) Oğuzhan BOYACI’NIN 2013.09.25 tarihinde saat 14:26 sıralarında M. Latif TOPBAŞ’IN işyeri numarası olan 902165640303 numaralı telefonu aradığı (TAPE ID 2337334720) ve Urla kaymakamının il Çevre ve Şehircilik Müdürü ile görüştüğünü ancak Erdoğan BAYRAKTAR’IN henüz İzmir Çevre ve Şehircilik müdürünü aramadığını Ekrem isimli şahsa M. Latif TOPBAŞ’A iletmesi için not bıraktığı tespit edilmiştir. İlgili görüşmede;    

OĞUZHAN BOYACI: ha Ekrem abi hayırlı işler Oğuzhan ben

EKREM: ha merhaba Oğuzhan bey

OĞUZHAN BOYACI: e Mustafa abi çıktımı orda burdamı

EKREM: burda ama misafir var şuan bi toplantıda

OĞUZHAN BOYACI: toplantıda mı tamam

EKREM: ha

OĞUZHAN BOYACI: abi ben sana bi şey söylesem sen ilete bilirmisin müsait olunca

EKREM: tabi tabi hı hım

OĞUZHAN BOYACI: şimdi bizim ee kaymakam bey urla kaymakamı ee şehircilik il müdürlüğü ile görüşmüş

EKREM: bi dakika ben not alayımda hı hım

OĞUZHAN BOYACI: ha bi zahmet abi yazı ver

EKREM: urla kaymakamı evet

OĞUZHAN BOYACI: eee şehircilik il müdürlüğü ile görüşmüş

EKREM: evet

OĞUZHAN BOYACI: şehircilikil müdürüne Ankara'dan eee telefon etcekti bakan bey aramamış

EKREM: bakan bey bu

OĞUZHAN BOYACI: ha

EKREM: müdürü arıyacaktı şehircilik müdürünü aramamış dimi

OĞUZHAN BOYACI: arayacaktı onu aramamış onu ararsa kaymakam bey tekrar görüşmeye gidecek abi sen bunu iletirsen Mustafa amca biliyor konuyu zaten

EKREM: ararsa kaymakam tekrar gidecek

OĞUZHAN BOYACI: tekrar gidecek evet

EKREM: anlaşıldı tamam

OĞUZHAN BOYACI: peki teşekkürler abi

EKREM: rica ederim

OĞUZHAN BOYACI: hayırlı işler selamü aleyküm

EKREM: aleyküm selam

Dedikleri tespit edilmiştir.

  Mustafa Latif TOPBAŞ’IN R. Tayyip ERDOĞAN ile yukarıdaki görüşmesinden yaklaşık 18 gün sonra tekrar kendisini aradığı ve Erdoğan BAYRAKTAR’IN İzmir Çevre ve Şehircilik Müdürü ile görüşüp görüşmediğini sorduğu, Urla Kaymakamının Çevre ve Şehircilik Müdürü ile görüşmeye gittiğinde İl müdürünün böyle bir şeyden haberinin olmadığını belirttiğini ifade ettiği, bu görüşme gerçekleştiği esnada R. Tayyip ERDOĞAN’IN Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’I arattığı ve hattın düşmesinden sonra gerçekleşen bir ikinci görüşmede aynı anda Erdoğan BAYRAKTAR ile görüştüğü, bir taraftan M. Latif TOPBAŞ’TAN bilgi aldığı diğer taraftan da Erdoğan BARAKTAR’A sorular sorduğu ve akabinde Latif TOPBAŞ’A Urla kaymakamını tekrar göndermesini söylediği tespit edilmiştir. ERDOĞAN BAYRAKTAR’IN DA KONUYU KOMİSYONA SOKARAK ÇÖZECEKLERİNİ BELİRTTİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR.

Bu iki görüşmeden 01.10.2013 tarihinde saat 21:17 sıralarında 905322129405 numaralı telefonu MUSTAFA LATİF TOPBAŞ 905301550079 numaralı telefonu kullanan R. Tayyip ERDOĞAN arasında gerçekleşen ilk görüşmede (TAPE ID 2348928161);

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Alo

M. LATİF TOPBAŞ: Esselamualeyküm

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Abi aleykümselam

M. LATİF TOPBAŞ: Hayırlı akşamlar abicim nasılsın iyisin

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Hayırlı akşamlar allah razı olsun sizler nasılsınız iyisiniz inşallah

M. LATİF TOPBAŞ: Sağolasın abi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Allah iyilik versin

M. LATİF TOPBAŞ: ABİ ŞU ŞEYE İMAR BAKANI MI NE VARDI ONA SÖYLEYEBİLDİN Mİ O ....KAYMAKAMI ŞEYE GİDECEKTİ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ABİ SÖYLEDİM URLA ŞEYİNİ

M. LATİF TOPBAŞ: Hıh

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: O KENDİSİ ARAYACAKTI

M. LATİF TOPBAŞ: Hı hı tamam

RECEP TAYYİP ERDOĞAN  : ... il müdürü

M. LATİF TOPBAŞ: Hı hı hı hı tamam

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: HANİ EĞER ŞU BİR İKİ GÜN İÇİNDE EĞER ARAMAZLARSA

M. LATİF TOPBAŞ: Ha ...

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: TEKRAR BENİM HABERİM OLSA BEN ERDOĞANI

M. LATİF TOPBAŞ: Hı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: TEKRAR ŞEY YAPARIM

M. LATİF TOPBAŞ: TAMAM BANA BUGÜN TELEFON ETTİLERDE I

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Kim etti

M. LATİF TOPBAŞ: KAYMA... KAYMAKAM GİTMİŞ ORAYA

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Hı

M. LATİF TOPBAŞ: BENİM BENİM BÖYLE BİRŞEYDEN HABERİM YOK DEMİŞ ŞEY II O İMAR MÜDÜRÜ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN  : ...

M. LATİF TOPBAŞ: Hı hı hı hı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN  : ...

M. LATİF TOPBAŞ: Erdoğan bey unuttu heralde

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Bİ DAKKA BURDA YANINDAKİ ŞAHISLA KONUŞUYOR  : ( Bİ BANA Bİ ERDOĞANI HEMEN Bİ BAĞLA BAKAYIM ) ERDOĞANLA GÖRÜŞTÜM BEN TABİ BAĞLA BAKAYIM

M. LATİF TOPBAŞ: Sen nasılsın iyisin abi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Hamdolsun işte bizde

M. LATİF TOPBAŞ       : (gülüyo)

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Artık ... biraz hareketli ankara türkiye

M. LATİF TOPBAŞ: Evet evet dün güzel oldu ama

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Baya ...

M. LATİF TOPBAŞ: Çok çok ıı evet bazıları nedir bu diyo ama ıı çok çok memnun olan da var

RECEP TAYYİP ERDOĞAN  : ...

M. LATİF TOPBAŞ: evet

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: İnşallah

M. LATİF TOPBAŞ: İnşallah abicim peki ben sizi meşgul etmeyim isterseniz fazla

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Ne oldu düşmedi mi ?

M. LATİF TOPBAŞ: Alo ben sizi meşgul etmeyim abi isterseniz

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Alo

M. LATİF TOPBAŞ: Alo hıh

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Alo

M. LATİF TOPBAŞ: Efendim

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Alo

Dedikleri tespit edilmiştir.01.10.2013 tarihinde saat 21:19 sıralarında gerçekleşen 2. Görüşmede (TAPE ID 2348932454)

M. LATİF TOPBAŞ: efendim abi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: alo

M. LATİF TOPBAŞ: efendim abi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Ha bi dakka abi  burda başka bir şahısla konuşuyor:(alo hı yav ıı Erdoğan( Erdoğan BAYRAKTAR ) BEN HANİ BU İZMİR ÇEVRE I ŞEHİRCİLİK VERDİN AMA II AMA HABERİM YOK DEMİŞ KAYMAKAM ARAMIŞ ONU URLA KAYMAKAMI SEN SEN NE ZAMAN GÖRÜŞTÜNonla dün görüştün ) kaymakam ne zaman şey yaptı  Mustafa abi ?

M. LATİF TOPBAŞ: Iı bana dün telefon ettiler akşamda

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: hı

M. LATİF TOPBAŞ: Yani bir bir haber yok dediler ıı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: dün akşam

M. LATİF TOPBAŞ: gitmiş

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: şey yapmış kaymakam

M. LATİF TOPBAŞ: hı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: TAMAM O İŞ YANİ BEN DİYO İKİ KEZ ARADIM KENDİSİNİ DİYO O ZAMAN

M. LATİF TOPBAŞ: Tamam

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Kaymakam onu tekrar şey yapsın

M. LATİF TOPBAŞ: Tamam tamam abicim

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: gerekirse sen onu söylede şeyi de kaymakamla o da irtibart kursun kay... (telefondaki şahısla konuşuyor) :( hı hı hı tamam onu sen hemen şey yapta o zaman ne zaman kaymakamla bir araya geldiler  hı ) Mustafa abi dün kaymakamla bir araya gelmişler

M. LATİF TOPBAŞ: tamam o zaman abicim tamam

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: tamam mı ?

M. LATİF TOPBAŞ: Allah razı olsun sağol abicim

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ... KOMİSYONA BİZ SOKTUK KOMİSYONDA ÇÖZECEZ DİYO

M. LATİF TOPBAŞ: Tamam Allah razı olsun abim senden

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Tamam peki

M. LATİF TOPBAŞ: Sağolasın geceniz hayırlı olsun

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Sağol

M. LATİF TOPBAŞ: Hadi herkese selamlar abicim selamunaleyküm

Dedikleri tespit edilmiştir.

Bu görüşmenin akabinde saat 21.30 sıralarında MUSTAFA LATİF TOPBAŞ’IN 905511333333 numaralı telefonu ile905333210440 numaralı telefonu kullanan Oğuzhan BOYACI’YI aradığı (TAPE ID 2348949880) ve Başbakan’ın Erdoğan BAYRAKTAR’I aradığını ifade ettiği tespit edilmiştir.GÖRÜŞME İÇERİĞİNDEN URLA KAYMAKAMININ ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRLÜĞÜ İLE GÖRÜŞTÜĞÜ, AKABİNDE SİT ALANI İLE İLGİLİ KARŞILAŞILAN PROBLEMİN NASIL ÇÖZÜLECEĞİ İLE İLGİLİ KAMU GÖREVLİLERİNİN SEFERBER OLDUĞU, KONUNUN MEDYAYA YANSIMASINDAN DA KORKULARAK BELİRLENEN İKİ SEÇENEKTEN BİRİ İLE İL MÜDÜRLÜĞÜNÜN DE YARDIMI İLE AŞILACAĞI, YAPILACAK OLAN USULSÜZLÜKLERDEN ÜNİVERSİTE HOCALARININ HABERDAR OLMASINDAN ÇEKİNDİKLERİ, KONUNUN SESSİZCE HALLEDİLMESİ İÇİN BİR YÖNTEM BELİRLENMEYE ÇALIŞILDIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR.

İlgili görüşmede;

OĞUZHAN BOYACI: alo

M.LATİF TOPBAŞ: selamunaleyküm

OĞUZHAN BOYACI: aleykümselam Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: nasılsın iyi misin?

OĞUZHAN BOYACI: sağ olun Mustafa amca siz nasılsınız

M.LATİF TOPBAŞ: elhamdülillah yav sen bana haber vermedin ben şimdi şeyi aradım patronu

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: o da o da telefonda bakan aradı

OĞUZHAN BOYACI: hı hı

M.LATİF TOPBAŞ: ne yaptınız yav bu işi dedi adam dediki ben onla iki sefer aradım konuştum dedi

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: onlar bildiğim kadarıyla bugün kaymakamlan görüşmüş olmaları lazım dedi ama ben bir daha  arayım dedi görüşmüşler mi bugün kaymakamla

OĞUZHAN BOYACI: görüştüler Mustafa amca ıı dün görüştüler aslında

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ilk önce

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ONDAN SONRA II ŞİMDİ ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜ DEMİŞKİ KAYMAKAM BEYE BURAYLA İLGİLİ DEMİŞ İKİ TANE SEÇENEK VAR DEMİŞ

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: Bİ TANESİ DEMİŞ II DÖRT MEVSİM BEKLEYİP YANİ BİR YIL

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: II BİR YIL BOYUNCA ORASI İZLENİP BİR RAPOR HAZIRLANACAKMIŞ

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: İKİNCİ SEÇENEKTE E ÜNİVERSİTE... ÜNİVERSİTELERİNDEN BİTANESİNDEN II HIZLI BİRŞEKİLDE BİR RAPOR ALINABİLİYOMUŞ KAYMAKAM BEYDE DEDİKİ

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: BİZ DEDİ İZMİRDEKİ EGE ÜNİVERSİTESİ 9 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ BUNLARDAN DEDİ RAPOR ALIRSAK DEDİ

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: BURASI DEDİ ORDAKİ PROFORSÖRLERİN BAKIŞ AÇISINDAN DOLAYI DEDİ BİR ANDA MEDYAYA FİLAN YANSIYABİLİR DEDİ

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: AMA ŞEHİRCİLİK ÇEVRE MÜDÜRÜ DEMİŞKİ I I ABİ DEMİŞ BEN DEMİŞ ŞEYLE BİR DAHA BİR GÖRÜŞEYİM II BAKANIMIZLA BİR DAHA GÖRÜŞEYİM DEMİŞ

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ONDAN SONRA I BUNLA İLGİLİ KİMSEYE DUYURMADAN BİR FORMÜL BULABİLİR MİYİZ ONU KONUŞALIM DEMİŞ

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam

OĞUZHAN BOYACI: Ondan sonra kaymakam beyle bugün bir daha görüşmüşler kaymakam bey dedi ki Oğuzhan dedi yarın dedi ben dedi bir daha izmire gelecem dedi beraber gidelim ıı çevre müdürünün yanına dedi

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: son durumu öğrenelim dedi

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamam

OĞUZHAN BOYACI: böyle oldu yani Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamam peki orda baş... orda ba...

OĞUZHAN BOYACI: ben yine yarın görüşünce size haber vereceğim

M.LATİF TOPBAŞ: orda başka devlet üniversitesi yok mu?

OĞUZHAN BOYACI: ıı var katip çelebi var

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: falan var ama ıı yani şimdi bir daha bir görüşelim müdür ne diyecek ona göre şey yapalım

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamam olur

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: olur olur olur

OĞUZHAN BOYACI: ben size haber vereceğim yani

M.LATİF TOPBAŞ: tamam peki aslanım sağolasınız

OĞUZHAN BOYACI: peki oldu sağolun hayırlı akşamlar Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: sağol

Dedikleri tespit edilmiştir.

BU GÖRÜŞMELERDEN BİR GÜN SONRA 02.10.2013 TARİHİNDE GERÇEKLEŞEN GÖRÜŞMELERDE İSE OĞUZHAN BOYACI İSİMLİ ŞAHSIN URLA KAYMAKAMI İLE BİRLİKTE ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK İL MÜDÜRÜNE GİTTİKLERİ, İL MÜDÜRÜNÜN KONUYA BİRAZ MESAFELİ DURDUĞU VE USULSÜZLÜK OLMASI MÜNASEBETİ İLE RİSK ALMAK İSTEMEDİĞİ ANCAK YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ İLE SORUNUN ÜSTESİNDEN GELİNEBİLECEĞİNİ BELİRTTİĞİ KONUYU ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINDA KÜLTÜR VE TABİAT VARLIKLARINI KORUMA GENEL MÜDÜRÜ OSMAN İYİMAYA’NIN TAKİP ETMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTTİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR. BUNUN ÜZERİNE URLA KAYMAKAMI ŞEHMUS GÜNAYDIN’IN OSMAN İYİMAYA’YI ARADIĞI, OSMAN İYİMAYA’NIN DA YÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİNDEN HERKESİN FAYDALANABİLECEĞİNİ BELİRTTİĞİ VE KENDİSİNİN ANKARA’DA AYARLAYACAĞI HOCALARDAN RAPOR ALABİLECEĞİNİ ANCAK İŞİN MADDİ BOYUTUNUN OLDUĞUNU BELİRTTİĞİ VE MADDİ BOYUTUNUN İSE ÖRGÜT YÖNETİCİSİ LATİF TOPBAŞ TARAFINDAN PROBLEM OLARAK GÖRÜLMEDİĞİ TESPİT EDİLMİŞTİR.

Görüşmelerin ilkinde saat 16.22 sıralarında gerçekleşen görüşmede (TAPE ID 2350149741);

M.LATİF TOPBAŞ: alo

OĞUZHAN BOYACI: selamunaleyküm Mustafa amca müsaitmiydiniz

M.LATİF TOPBAŞ: buyur buyur

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca şimdi e kaymakam bey yanımda selamları var

M.LATİF TOPBAŞ: aleykümselam

OĞUZHAN BOYACI: beraber beraber az önce il müdürünün ıı çevre müdürünün yanına gittik

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra şimdi çevre müdürümüzde buraya yeni gelmiş yeni atanmış

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: tabi bu konulara biraz daha böyle ee mesafeli korkak duruyo şimdi

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: bize şöyle bir yöntem söyledi dedi ki ya dedi bunu dedi ee herhangi bir üniversiteden Ankara’da İstanbul’da herhangi bir devlet üniversitesinden

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: bizim bu raporu almamız lazım ya da dedi ee bakan beyimizin yardımcısı genel müdür Osman bey varmış

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: ee yada dedi Osman beye söyleyeceğiz dedi ee yönetmelikte dedi ilk bi cümle varmış onu dedi  değiştirirlerse dedi hiç rapora da gerek kalmadan bu işi çözeriz diye söyledi ...

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: bizim önümüze böyle bir yöntem koydu

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: şimdi kaymakam beyde yanımda diyo ki ee biz bu raporu diyo burdaki üniversitelerden ee de alabiliriz ama diyo

M.LATİF TOPBAŞ: olmaz

OĞUZHAN BOYACI: bunun diyo duyulma ihtimali çok yüksek diyo işin reklamı olabilir diyo

M.LATİF TOPBAŞ: siz siz şeye söyleyiverin de

OĞUZHAN BOYACI: kime

M.LATİF TOPBAŞ: ee müdüre

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: bölge müdürüne

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: o kendisi telefon etsin şeye bakana

OĞUZHAN BOYACI: bakan beye evet

M.LATİF TOPBAŞ: he he bunun iki tane çözüm yolu var desin

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: ıı en kolayı desin bu yönetmelikte bir yer var onu değiştirirseniz böyle oluyo desin

OĞUZHAN BOYACI: tamam tamam

M.LATİF TOPBAŞ: tamam mı?

OĞUZHAN BOYACI: bunu söylesin

M.LATİF TOPBAŞ: tabi

OĞUZHAN BOYACI: ıı anladım

M.LATİF TOPBAŞ: ya o o illa olmaz derse o zaman biz üniversite yoluna gidelim

OĞUZHAN BOYACI: üniversite yoluna o zaman gidelim

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: tamam oldu Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ıı

M.LATİF TOPBAŞ: sen selamda söyle

OĞUZHAN BOYACI: tamam

M.LATİF TOPBAŞ: kaymakam beye

OĞUZHAN BOYACI: onunda çok selamı var ...

M.LATİF TOPBAŞ: aleykümselam hadi sağolasın

OĞUZHAN BOYACI  : ... sağolun kolay gelsin

Dedikleri tespit edilmiştir.

Aynı gün saat 16.40 sıralarında gerçekleşen diğer bir görüşmede de (TAPE ID2350182446);

M.LATİF TOPBAŞ: efendim

OĞUZHAN BOYACI: ee Mustafa amca rahatsız ettim tekrarda

M.LATİF TOPBAŞ: estağfurullah

OĞUZHAN BOYACI: şimdi kaymakam bey ee Osman beyle görüştü

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: EE BAKANLIKTAN ONDAN SONRA II BU YÖNETMELİĞİN DEĞİŞMESİ OSMAN BEY DEMİŞKİ BİZ BU YÖNETMELİĞİ DEĞİŞTİRİRİZ AMA DEMİŞ BU BÜTÜN SİT BÖLGELERİNİ KAPSAYACAĞI İÇİN DEMİŞ BU DA SIKINTI OLUR DEMİŞ

M.LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: SİZ DEDİ ANKARAYA GELİN BURDA YÜZYÜZE GÖRÜŞELİM BEN RAPORU BURDAKİ ÜNİVERSİTEDEKİ HOCALARIMIZ VAR TANIDIK DEDİ

M.LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: ORDAN BEN RAPORU TEMİN EDERİM DEDİ

M.LATİF TOPBAŞ  : ...

OĞUZHAN BOYACI: Bunun dedi yalnız bi ee hocalara verilen bi e boyutu oluyomuş para olarak maddi ...

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam tamam hiç farketmez tamamdır

OĞUZHAN BOYACI: Hıh bunu biz karşılarız dedim bende

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam tamam tamam

OĞUZHAN BOYACI: Ee biz olmazsa kaymakam beyle salı günü ee vali beyden izin alırsa biz beraber ilk uçakla gidip gelecez hemen

M.LATİF TOPBAŞ: Tamam Allah razı olsun sağolasın

OĞUZHAN BOYACI: Oldu sağolun Mustafa amca hayırlı işler

M.LATİF TOPBAŞ: Peki hadi eyvallah

OĞUZHAN BOYACI: Sağolun

Sonraki tarihlerde Başbakan R. Tayyip ERDOĞAN’IN konuyu takip ettiği ve bilgi aldığı tespit edilmiştir. Konu ile ilgili 07.10.2013 tarihinde saat 21.38 sıralarında 905511333333 numaralı telefonu kullanan MUSTAFA LATİF TOPBAŞ ile 905304992093 numaralı telefonu kullanan R. Tayyip ERDOĞAN arasında gerçekleşen görüşmede (TAPE ID 2359463093)

0.45 DAKİKADAN SONRA TAPESİ YAPILMIŞTIR

R.TAYYİP ERDOĞAN: alo

M.LATİF TOPBAŞ: selamüaleyküm efendim

R.TAYYİP ERDOĞAN: ve aleykümselam hayırlı akşamlar nasılsınız iyisiniz inşallah

M.LATİF TOPBAŞ: Allah razı olsun abi sizler nasılsınız

R.TAYYİP ERDOĞAN: Allah razı olsun allah iylikler verin

M.LATİF TOPBAŞ: âmin amin buyrun emredin

R.TAYYİP ERDOĞAN: ŞİMDİ YA NE OLDU URLA KAYMAKAM GÖRÜŞTÜLER Mİ ?

M.LATİF TOPBAŞ: Herhalde görüşecekler yarına abi

R.TAYYİP ERDOĞAN: Daha yarın mı görüşecek ya niye bu kadar uzattılar

M.LATİF TOPBAŞ: Herhal... görüşmüşler de yarın bi daha gidecekler herhalde oraya kaymakama

R.TAYYİP ERDOĞAN: ha tamam tamam

M.LATİF TOPBAŞ: Sizler nasılsınzı iyisiniz

R.TAYYİP ERDOĞAN: Hamd olsun işte böyle uğraşıyoruz duruyoruz hamd olsun

Dedikleri ve sonrasında başkaca konular hakkında konuştukları tespit edilmiştir.27.10.2013 tarihinde 905322129405numaralı telefonu kullanan MUSTAFA LATİF TOPBAŞ ile 905333210440 numaralı telefonu kullanan Oğuzhan BOYACI arasında saat 15.59 sıralarında gerçekleşen görüşmede (TAPE ID2403902622);

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: efendim

OĞUZHAN BOYACI: selamun aleyküm Mustafa amca Oğuzhan ben

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : merhaba ..hancım iyimisin aleyküm selam

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca eee

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: siz yarın musaitseniz ben sizinle görüşmek istiyordum da

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: olur

OĞUZHAN BOYACI: eee üniversite hocamız rapor hazırlıyor ya

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: onunla ilgili size sormam gereken birşeyler hem haritalı üzerinde hem ücreti ile ilgili

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: şimdi bu dalyan ve doktorun yeri ile arazilerle ilgili gelişmeler var

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: BEN SABAH ERKEN UÇAKLA GELSEM BİR YARIM SAAT GÖRÜŞEBİLİR MİYİZ SİZLE

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tabi görüşebiliriz oğlum yarın mı diyorsun

OĞUZHAN BOYACI: he yarın sabah pazartesi ya yarın

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he olur olur

Dedikleri ve şahısların sonraki gün 28.10.2013 tarihinde buluşmak üzere sözleştikleri, tespit edilmiştir.

Hocalara hazırlatılan rapor ile ilgili bir başka görüşme de 01.11.2013 tarihinde saat 14.44 sıralarında gerçekleşmiştir.GÖRÜŞMEDEN BAŞBAKAN R. TAYYİP ERDOĞAN İÇİN YAPILACAK OLAN VİLLA İÇİN 800.000 TL DEĞERİNDE ARAZİ ALINACAĞI VE TAPUNUN M. LATİF TOPBAŞ ÜZERİNE YAPILACAĞI ANLAŞILMAKTADIR. Söz konusu görüşmede (TAPE ID 2412910471);

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: efendim

OĞUZHAN BOYACI: eee selamun aleyküm Mustafa amca Oğuzhan ben musait misiniz?

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: buyrun buyur buyur

OĞUZHAN BOYACI: he Mustafa amca şimdi bu eee hocamız aradı raporumuz bizim pazartesi günü hazırmış  kargoya verebilirim pazartesi günü dedi

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ondan Sonra ödemeyi sordu dedim hocam  biz böyle böyle eee diğer hocalarımız için 20 şer bin lira sizin içinde 30 bin lira gibi belirledik dedim uygunmu dedim uygun dedi ben almasam da olur dedi Osman beye ayıp olur falan öyle birşey yaptı ama

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: tabi istiyor oda

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: şimdi Mustafa amca onlar 5 kişiymiş diğer hocalar imza atacak olan bide kendisi 6

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: yani 130 lira yapıyor

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: BUNU YANLIZ DEDİ BENİM BANKA HESABIMA FİLAN YATIRMAYALIM DEDİ BU KAYITTA GÖZÜKMESİN

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam tamam

OĞUZHAN BOYACI: ben salı günü bizim dükkandan bir çocukla bunu gönderecem ankaraya

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: diğerlerini hepsini gönderecen

OĞUZHAN BOYACI: hepsi gönderecem hepsi hepsi gönderecem bu  ben dağıtacam burda dedi

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam tamam

OĞUZHAN BOYACI: eee bu bir birde

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : ...

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca şimdi bu karakol tarafındaki arazi ile ilgilide görüştük kadınla anlaştık az önce

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he he he he

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra 800 bin lira istiyorlar temiz dediki ben dedi tapu masrafı ile emlakçıya ben karışmam dedi tamam dedim hanımefendi onuda biz halledim dedim

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: şimdi biz emlak eee 800 bin lirayı tam göstert gösterirsek 30 bin lira gibi bir masraf çıkıyor

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he he

OĞUZHAN BOYACI: dediki emlak değerinin az üstünde gösterirsek ee rakam yarıya düşüyor tapu masrafı

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca 14-15 herhalde düşecek tam bilmiyorum da

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: emlakçı öyle dedi bir 3-5 bin lirada emlakçıya verirsek çünkü bütün tapu işlerini o takip ediyor biraz işide o bağladı sayılır

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam peki

OĞUZHAN BOYACI: 3-5 lira ona hak verirsek şey olacak kadın dediki ben dedi yanlız izmire gelemeyecem emlakçıya dedi eee vekalet vereyim satışı o yapsın dedi

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ben onun parasını mesela salını günü anlaştık ... sabah yapalım diye

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: ya parayı para parayı emlakçıya verme ama

OĞUZHAN BOYACI: yok emlakçıya vermeyecez Mustafa amca

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: parayı isterseniz ben salı günü sabah  sizi arayayım siz direk kadının hesabını vereyim size siz yapın ordan Albarakadan

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı hı

OĞUZHAN BOYACI: ya da isterseniz bana gönderin ben yapayım yani

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: kad kad kadın parayı almadan yapmaz ki

OĞUZHAN BOYACI: işte zaten eee parayı onun hesabına transfer yapacaz ondan sonra

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: evet

OĞUZHAN BOYACI: BİZ EMLAKÇIYLA GİDİP URLADAKİ TAPUDAN SİZİN ÜSTÜNÜZE ŞEY YAPACAZ

Dedikleri, görüşmenin ilerleyen kısımlarında,

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: ben ben sana şimdi 130 bin lira gönderiyorum

OĞUZHAN BOYACI: evet Mustafa amca

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam mı?

OĞUZHAN BOYACI: tamam

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: bide eee 850 bin lira göndereyim 50 bin lira masrafı olur sen Albarakadan ordan çek alırsın tamam mı?

OĞUZHAN BOYACI: tamam o 850 bin benim hesaba mı geçmiş olacak

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tabi kimin adına alacaksın sen orayı

OĞUZHAN BOYACI: sizin adınıza alalım Mustafa amca

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: benim adıma nasıl alacaksın vekaletname yokki

OĞUZHAN BOYACI: işte eee emlakçı bana şimdi evrakları yarın sabah verecek siz sizin için ne lazım ...

Dediği tespit edilmiştir.Sonraki tarihlerde de MUSTAFA LATİF TOPBAŞ ile Oğuzhan BOYACI arasında görüşmeler gerçekleşmiş, hazırlanan raporun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne (İzmir) götürüldüğü anlaşılmış, konunun rahatlıkla aşılabilmesi için Mustafa Latif TOPBAŞ’IN Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan BAYRAKTAR’I devreye sokması istenmiştir.

07.11.2013 tarihinde saat 17.10 sıralarında gerçekleşen bir görüşmede (TAPE ID 2424197073);

OĞUZHAN BOYACI: ha Mustafa amca hayırlı olsun e tapumuzu aldık

M.LATİF TOPBAŞ: iyi maşallah

OĞUZHAN BOYACI: ha ben bunun ee size gönderiyim mi bunu kargoyla nasıl yapıyım dursun mu?

M.LATİF TOPBAŞ: ee gönderi ver ne olacak gönder

OĞUZHAN BOYACI: e şimdi ee o 32 bin ee 600 lira şey tuttu Mustafa amca ee tapu masrafı tuttu

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra bi 7 bin lira da şeye verdim emlakcıya verdik

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: sağolsun bütün tapu işlemlerimize kadar ee kadastro ölçümümüze kadar halletti hepsini

M.LATİF TOPBAŞ: tamam allah razı olsun

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra sizin ee 800'ü göderdim ee bayana albarakadan gitti

….

OĞUZHAN BOYACI: ee bu şimdi kalan 50 bin liranın ee 39 bin ee 400 lirası masrafa gitmiş oldu 10 bin 600 lira kaldı ordan

M.LATİF TOPBAŞ: evet

OĞUZHAN BOYACI: o 10 bin 600 liraylada oranın ayın 25 de ölçümü var kazıklarını çakacaklar

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ORANIN HEMEN TELİNİ ÇEVİRELİM İSTERSENİZ ORAYA GEÇİŞ OLMASIN

M.LATİF TOPBAŞ: olur olur

OĞUZHAN BOYACI: yapalım mı?

M.LATİF TOPBAŞ: olur

OĞUZHAN BOYACI: tamam tamam Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: olur inşallah olur

OĞUZHAN BOYACI: başka

M.LATİF TOPBAŞ: peki öteki öteki işi ne yapıtın

OĞUZHAN BOYACI: öteki işi takip ediyorum Mustafa amca şeyden haber bekliyorum şuan

M.LATİF TOPBAŞ: iyi tamam

OĞUZHAN BOYACI: ee Osman İyamaya'dan haber bekliyoruz o bize dediği andan evrakınız İzmir'e gitti takip ettirin derse o zaman ben size rahatsız etcem

M.LATİF TOPBAŞ: olur

OĞUZHAN BOYACI: E BAKAN BEYE Bİ RİCA ETCEZ

M.LATİF TOPBAŞ: OLUR O ALDIĞIMIZ ARSADA

OĞUZHAN BOYACI: evet

M.LATİF TOPBAŞ: EEE SİZLER HAYRI ABİ VE HAMDİ ABİYİ ORTAK OLMAK İSTERMİSİNİZ

M.LATİF TOPBAŞ: ama aa yok aldınız fiyattan işte eğer isterseniz ama üçünüz birden isterseniz ötekiler gibi olur diğer yerde % 10 sizin hisseniz var ya

OĞUZHAN BOYACI: evet evet

M.LATİF TOPBAŞ: ee ama yani bi tanesi olsun bi tanesi olmasın falan diyorsa böyle kalsın anlatabildim mi ?

OĞUZHAN BOYACI: tamam tamam

M.LATİF TOPBAŞ: onun için

OĞUZHAN BOYACI: o zaman ben

M.LATİF TOPBAŞ: ha

OĞUZHAN BOYACI: konuşayım bi ee Fayik Fatih abiyle Hamdi amcayada söyleyim

M.LATİF TOPBAŞ: ha Hamdi amcaya Hamdi'ye söyle bi de şeye Hayrı efendiye söyle

OĞUZHAN BOYACI: tamam yani biz orda % 10 u üçe mi bölecez Mustafa amca yoksa % 10 ar % 10 ar mı olacak

M.LATİF TOPBAŞ: yok yok % 10 u üçe böleceksiniz

OĞUZHAN BOYACI: ha % 10 u üçe bölecez tamam

M.LATİF TOPBAŞ: ötekiler her yerde öyle çünkü bütün arsalarda öyle

OĞUZHAN BOYACI: iyi tamam tamam

M.LATİF TOPBAŞ: burda eşit burda eşit olursunuz diyorsanız

OĞUZHAN BOYACI: eşit olur ha tamam

M.LATİF TOPBAŞ: o zaman ne oldu 830 bin lira masraf ettik 83 bin lirayı ee üçe böleceksiniz tamam mı?

OĞUZHAN BOYACI: he he tamam tamam

M.LATİF TOPBAŞ: ııı her tarafta yüz gene % 10 olmuş olur ama burası ya biz buraya iştirak etmeyelim diyorlarsa da bi mahsuru yok bizim için yani anlatabildim mi?

OĞUZHAN BOYACI: tamam oldu ben bunu görüşeyim Mustafa şey yapalım

OĞUZHAN BOYACI  :hani bu ee bizim ..kasasında pek para kalmadı da bu 10 lirayı ben tel için kullanıyım isterseniz hiç bu..karıştırmayım

M.LATİF TOPBAŞ: orayı orayı tel yapmaya luzum var mı ?

OĞUZHAN BOYACI  : var Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ  : haaa

OĞUZHAN BOYACI: çünkü neden şimdi oradan ee hem dalgıçlar ee kamp kurmaya gelenler çok var Mustafa amca yolu kullanıyorlar

M.LATİF TOPBAŞ: ha

OĞUZHAN BOYACI: hem biz oraya çevirirsek zaten dağın yamacına doğru çalılara kayarlara doğru çıktığımız için kimse bu sefer yukardan yol açamayacak

M.LATİF TOPBAŞ: anladım tamam

OĞUZHAN BOYACI: böyle şeyimiz olur yani rahat ederiz

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamam

OĞUZHAN BOYACI: ÇÜNKÜ YAZIN BEYEFENDİ GELDİĞİNDE ORDAN GEÇEN OLMASIN Kİ

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamam

OĞUZHAN BOYACI: DALGIÇ GELİYOR BİLMEM NE GELİYOR

M.LATİF TOPBAŞ: olur olur olur

Dedikleri tespit edilmiştir.12.11.2013 tarihinde saat 17.36 sıralarında gerçekleşen bir diğer görüşmede (TAPE ID2433840251);

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca size bugün ıı kargo dosya göndermiştim baktınız geldi mi size

M.LATİF TOPBAŞ: aldım aldım da bakamadım

OĞUZHAN BOYACI: tamam oldu Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı yarın bakacam

OĞUZHAN BOYACI: ben hem raporun bir örneği gön... gön ... gönderdim size fotokopisini

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: hemde tapuyu gönderdim

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: harcamaları gönderdim

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: tapuyla ilgili

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: e şimdi ee kaymakam Osman İYİMAYA beyle görüşmüş

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: Osman İYİMAYA demişki raporun bi tane örneğini bide dilekçeyi demiş izmir çevre müdürlüğünede ıı Oğuzhan versin diye söylemiş

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra bende şimdi çevre müdürünün yanına gittim

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ondansonra  ıı o da dediki bitane örneğini götürdüm ya dedi bundan dedi yedi tane olacak dedi kuruldaki herkese birer tane verecek yedisiyle beraber ıı kurulda hazırlayıp getir dedi

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: yalnız ıı kaymakam beyde söylüyo ıı bu çevre müdürü Mustafa amca yeni gelmiş buraya daha ıı iki ay filan oldu heralde

M.LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: ıı böyle biraz konunun ıı şeyini ıı vehametini  pek ıı anlayamamış heralde böyle biraz ters davranıyo kaymakam deyince şey yapmış beni de azarladı biraz

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ıı ona bi ıı telefon açtırıp bi söylemek mi lazım yani ıı

M.LATİF TOPBAŞ: İzmir

OĞUZHAN BOYACI: ılı çevre ve şehircilik il müdürü

M.LATİF TOPBAŞ: şehircilik

OĞUZHAN BOYACI: ılı il müdürü şimdi zaten ben yarın

M.LATİF TOPBAŞ: ve çevre

OĞUZHAN BOYACI: müracaatını... Çevre ve şehircilik il müdürü

M.LATİF TOPBAŞ: çevre ve şehircilik il müdürü evet

OĞUZHAN BOYACI: ben şimdi zaten yarın Mustafa amca ılı müracaatımızı oryada yapmış olacağım Osman İYİMAYA söylediği için

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: zaten bakanlıktan da

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: evraklar gelecek eğer. Hani bakan bey ararsa ılı konu önemli diye daha iyi olacak Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamamdır

Dedikleri tespit edilmiştir.

18.11.2013 tarihinde saat 17.46 sıralarında gerçekleşen bir diğer görüşmede (TAPE ID2445594663);

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca eee pazar günü eee bu şehircilik il müdürlüğünden sit kuruluna bakan müdür aradı beni de ondan sonra dedi

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: Oğuzhan bey dedi BAŞBAKANIMIZ DEDİ BİZDEN DEDİ BİLGİ NOTU İSTEMİŞ EEE KONUYU NASIL TAKİP EDİYORSUNUZ NE YAPIYORSUNUZ GİBİLERİNDEN DEDİ

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: onu onu hazırlıyoruz biz şimdi falan diye öyle bilgi verdi hemen onu siz sizle paylaşacaktım

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: onun haricinde Mustafa amca bu hocaların hazırladığı raporun rapora ilaveten bizim oraya ilgili bir noktalarını köşe noktalarını arazinin köşe noktalarını gösteren bir harita istediler

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: ben onu şimdi haritacıyla görüştüm 2500 lira 3000 lira civarında yaparım dedi

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: iyi iyi yaptır

OĞUZHAN BOYACI: CUMA CUMA GÜNÜ KURUL VAR İZMİR’DE

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: BU SİT KURULU BAŞKANI DEDİ Kİ OĞUZHAN DEDİ RAPORU YETİŞTİR BANA DEDİ HARİTAYI

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: kurula sokalım dedi kuruldan geçti mi Ankara’ya göndereceğiz dedi ondan sonra inşallah

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: SİT DEĞİŞMİŞ OLUYOR DERECESİ

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra Mustafa amca bizim bu iskelelerin ruhsatı için çalışan bir kadın vardı ya hani ona da bir para vermiştik daha bitirince

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: tamamını verecektik bu harita planları o yapıyor ruhsat için bizim evlerin planını yapması gerekecek ya arsanın

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: bununla ilgili hem plan yapacak hem de jeolojik etüt raporu hazırlatacak

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: ONLARA BAKACAK BUNDAN SONRAKİ AŞAMALARIMIZ O ŞEKİLDE GİDECEK YANİ SİT DEĞİŞTİĞİ ANDA RUHSAT BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ İNŞALLAH

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam peki

OĞUZHAN BOYACI: ben bununla ilgili bilgi vereyim

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam tamam haydi Allah razı olsun

OĞUZHAN BOYACI: bide he Mustafa amca bir şey söyleyecektim esas onu unuttum  eeeHami amcaya Fatih abiye söyledim bende bu benim

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: arsayla ilgili Mustafa amca % 10 na ortak olmak istiyor musunuz diye soruyor dedim

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: o Hami amcam tamam demiş eee 85 bin lirayı ben üçe üçe böldüm

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: eee 28 bin küsur diye ham Hami amcam 28 bin lira sizin Albaraka’ki adınıza hesabınıza göndermiş parayı

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: bugün söyledi bana Fatih abi

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: eee işte artık Sinan dayı belki bana verir oda belki size gönderir

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: hesap karışmasın diye bende sizin adınıza göndereyim mi Mustafa amca nasıl yapalım

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: onu para lazımsa sana sen Sinan’dan al

OĞUZHAN BOYACI: tamam

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: SENİNKİNİ DE ORAYA BENİM TESLİMATIM OLARAK YAZARSIN

OĞUZHAN BOYACI: yazayım tamam

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam mı?

OĞUZHAN BOYACI: YANİ BU ŞEYLER RAPORLAR İÇİN ŞEYLER İÇİN LAZIM MUSTAFA AMCA

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tabi tabi tabi tabi

Şeklinde görüştükleri tespit edilmiştir.

21.11.2013 tarihinde saat 11.12 sıralarında gerçekleşen bir diğer görüşmede (TAPE ID2450914731);

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: Allah razı olsun sağ olasın cumartesi günü biz İzmir’e geleceğiz

OĞUZHAN BOYACI: öylemi tamam Mustafa amca

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: evet müsaitsen gel

OĞUZHAN BOYACI: tamam tamam ben zaten her gün geliyorum hayvanlar doğuruyor diye zaten geliyorum buradayım yani eee görüşürüz

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam tamam he

OĞUZHAN BOYACI: şimdi eee hem İzmir liman başkanlığından hem çeşme liman başkanı eee buraya geliyorlar

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he

OĞUZHAN BOYACI: bende Sarpderedeyim

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra bizim bu iskelelere ruhsat için ee liman başkanına başvurumuz vardı gelip yere bakıp gidecekler Mustafa amca

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: inşallah tamam peki

OĞUZHAN BOYACI: onlarla bir sıkıntımız yok şuan

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: OO O HELİKOPTER PİSTİNİN ORDA İNŞAAT MALZEMESİ FALAN YOK DEĞİL Mİ?

OĞUZHAN BOYACI: helikopter pistinin orda yok yani arka tarafta hep

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: he tamam

OĞUZHAN BOYACI: evlerin orda burada sahilde bir şey yok

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam biz helikopterle geleceğiz de oraya

OĞUZHAN BOYACI: he tamam yok yok

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: dedim malzeme falan koyuyorlarsa alsınlar dedim

OĞUZHAN BOYACI: he yok yok sıkıntı yok Mustafa amca

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: oldu

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam peki

OĞUZHAN BOYACI: burada yapacağımız bir şey var mı Mustafa amca Bahri bey yanımda

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: Bahri’de orda olsun

OĞUZHAN BOYACI: he Bahri burada tamam tamam oldu

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: Bahri’de ızgara ayarlasın orda sahile

… Şeklinde görüştükleri tespit edilmiştir.

21.11.2013 tarihinde saat 18.32 sıralarında gerçekleşen bir diğer görüşmede (TAPE ID2452007474);

OĞUZHAN BOYACI: Mehmet bey bu arkadaşlar gelip baktılar bugün hallolmuş hatta bizim evrakımızı Ankara’ya imzalayıp bugün gönderdik diye bana bilgi verdiler

MEHMET: tamam ben Mehmet beyi aradım zaten bi bi saat önce falan dönüyorlardı onlarda yoldalarmış

OĞUZHAN BOYACI: evet

MEHMET: ...

OĞUZHAN BOYACI: yalnız bunlar abi ıı saat on iki de bizim oradan çıktılar daha şimdi dönüyorlarmış

MEHMET: evet

OĞUZHAN BOYACI: bu benim gönderdiğim adamda paralı şofördü abi ya beni mahvettiler ya niye bu kadar uzun sürmüş ki yani

MEHMET: BENDE İLK DEFA GÖRÜYORUM OĞUZHAN BEY BU KADAR UZUN ARAZİ YANİ

OĞUZHAN BOYACI: evet

MEHMET: biliyorsunuz biz o gün gittik on dakika

OĞUZHAN BOYACI : ...ya bak bizim o bizim orada da ıı on dakika durdular adamı kendi işleri için kullanmışlar yani anlatabiliyor muyum adamı orda bütün gün bekletmişler çeşmede nerdeyse artık yani daha yeni döndük diyo şimdi aradı beni şoför

MEHMET: Allah Allah sizin şoför güvenilir birisi mi ...?

OĞUZHAN BOYACI: yok güvenilir birisi abi ben devamlı çalışıyorum yani ben böyle özel durumlar için bu adamı gönderiyorum ben yaklaşık on senedir tanıyorum bu adamı şoförde sıkıntı yok

OĞUZHAN BOYACI: şey diyeceğim bu haritacı Gürsel beyle görüştüm haritalar hazır...

MEHMET: yarın sabah yarın sabah alacam ben evden direk geçerken Alsancak’tan alacam

OĞUZHAN BOYACI: tamam şimdi ben onları ıı onları sunayım ıı şeye çevre müdürlüğüne eksik var mı yok mu diye baksınlar ıı

MEHMET: tamam

Şeklinde görüştükleri tespit edilmiştir.

21.11.2013 tarihinde saat 18.38 sıralarında gerçekleşen bir diğer görüşmede (TAPE ID2452016272);

OĞUZHAN BOYACI: ıı yarın sabah saat ıı onda ıı bu şeyde bizim haritacı Meral hanım var ya

HAKAN: ıı hangisiydi abi o şeydeki Hilton’un arkasındaki

OĞUZHAN BOYACI: hıh Hilton’un arkasında Türkay plaza mıydı neydi orası

HAKAN: evet abi evet abi

OĞUZHAN BOYACI: orda bizim ıı saat dokuz kırk beş gibi de olur on on gibide olur

HAKAN: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: ıı bizim haritalar var abi onları bi alabilecen mi ya

HAKAN: tamam abi alayım

OĞUZHAN BOYACI: sen onları al ıı ondan sonra ben belki çevre müdürlüğüne bırakılması gerekecek ıı

HAKAN: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ben gelebilirsem kendim götürürüm gelemezsem sen bırakırsın

HAKAN: tamam abi

Şeklinde görüştükleri tespit edilmiştir.

22.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2452836441’ligörüşmeden

OĞUZHAN BOYACI: hı abi yok şey bizim haritalar hazırmış ben kendim çiftlikteyim de

X ŞAHIS: hı

OĞUZHAN BOYACI: bizim ıı yanımızda çalışan Hakan bey var e o sana şimdi getirsin mi sen müsait misin?

X ŞAHIS: şimdi değil de öğleden sonra getirse olur mu biz eşya ...

OĞUZHAN BOYACI: tamam tamam öğleden sonra yeni binaya üst kata yedinci kata mı gelsin

X ŞAHIS: aynen abi

OĞUZHAN BOYACI: tamam oldu abicim peki

X ŞAHIS: hadi selamlar

OĞUZHAN BOYACI: eksik varsa sen beni ararsın yine bakarız abi olur mu?

X ŞAHIS: tamam tamam...

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

22.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2452942975’ligörüşmeden;  

MERAL: iyiyim ben de aldınız mı paftaları

OĞUZHAN BOYACI: Meral hanım

MERAL: heh

OĞUZHAN BOYACI: heh şimdi... çocuk bugün aldı sizin oradan ondan sonra onu

MERAL: tamam

OĞUZHAN BOYACI: Yunus Emre beye götürecek ee eksiğimiz yoksa ...

MERAL: bi şey olursa

OĞUZHAN BOYACI: heh

MERAL: zaten eksik de olursa gene tamamlarız onların istediği

OĞUZHAN BOYACI: ben şimdi sizi ne için ne için aradım ee YARIN SABAH EE MUSTAFA TOPBAŞ BEY EE BİZİM BURAYA ÇİFTLİĞE GELECEK DE

MERAL: hı

OĞUZHAN BOYACI: inşaatları denetlemeye gelecek şimdi o gelmişken ben hem bu batı metro haritalarını ona göstereceğim onun ücretini söylicem

MERAL: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra dicem ki ŞİMDİ EE SİT DEĞİŞİKLİĞİ OLDUKTAN SONRA EE BİZİM PLAN İÇİN EE VE PLANDAN SONRA YAPMAMIZ GEREKENLER İŞTE JEOLOJİK ETÜTTÜR NEDİR HER NEYSE

MERAL: hı hı hı hı

OĞUZHAN BOYACI: bunlarla ilgili ona biz bi şey sunalım ee Meral hanım ee nasıl diyim hem bi fiyat teklifi verelim tahmini olabilir bu tam net fiyat olmayabilir

MERAL: ... BİRİM FİYATLARINA BAKAYIM 170 DÖNÜM KORUMA AMAÇLI İMAR PLANININ KATSAYISI DA YÜKSEK

OĞUZHAN BOYACI: evet

MERAL: ben çünkü seni hep 170 dönüm koruma amaçlı imar planı yaptıracaksın diye düşünmemiştim

OĞUZHAN BOYACI: hı

MERAL: hani sadece kendi alanına 2-3 tane parselin var ya oraya yaptıracaksın diye düşünmüştüm... için oradaki alanın tamamını diyorsun

OĞUZHAN BOYACI: HEH O ZAMAN ŞÖYLE YAPALIM MERAL HANIM ŞİMDİ BU EVLERN OLDUĞU YER VAR EE 1605 PARSEL VAR

MERAL: he he

OĞUZHAN BOYACI: caminin olduğu 1609 var

MERAL: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: bi de üst tarafta bi parsel daha var şu an ben çiftlikteyim yanımda haritalar yok bakamadım ama

MERAL: tamam ben Mehmet’le hallederim onu ben de bakayım isteseniz

OĞUZHAN BOYACI: ee e heh he onlarla ilgili bu evlerin evlerin yapıldığı yerleri mesela Mehmet yeni inşaatları gördü bizim geçen geldiğinde görmüş

MERAL: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: onların olduğu yerle ilgili bi çalışma yapalım onun haricinde bi de 170 dönümü komple kapsayan bir fi ee

MERAL: PLANLAR DA BİTTİ BAKANLIKTA ONU DA BİLİYORSUN

OĞUZHAN BOYACI: tamam biliyoruz

MERAL: zaten ... o da elinde

OĞUZHAN BOYACI: evet

MERAL: kurum görüşlerine çıktı bu kurum görüşleri gelcek plan onaylancak yani 2-3 aylık bi işimiz kaldı bizim orda

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

22.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2452954736’ligörüşmeden;  

OĞUZHAN BOYACI: … ŞİMDİ BURADA BİZİM ÇİFTLİKTE EE HEM BAZI RUHSAT İŞLERİ FİLAN VARDI

MURAT KARAKUL: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: ONDAN SONRA BU BEYFENDİNİN EE KALMASI İÇİN YAPTIĞIMIZ MİSAFİRHANLER EVLER FİLAN VA ABİ

MURAT KARAKUL: hı hı

OĞUZHAN BOYACI: inşaatlar çok kalabalık ustalar var ekipler var bu sene bayağı bi yoğun gidiyor burası

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

22.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2453678009’ligörüşmeden;  

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: YAV YARIN BEN ŞEYE GİDECEM SABAH ERKEN İZMİR’E GİDECEM HELİKOPTER İLE

NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN: hım

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: saat 2.00-3.00 de en geç yani 4.00 burda olacam gelmek ister misin?

NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN: NE DURUMDA ORDA ŞEY İNŞAAT MI YÜKSELDİ ŞİMDİ

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tabi tabi yani kaba inşaat bitti üzerini de kapattılar içlerini yapıyorlar ya

NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN: anladım anladım bir başka fırsatta inşallah şey yaparız Mustafa amca

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: OLUR BİRDE BİRDE ONLAR GELECEKLER VE SONRA ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA 15 SONRA FALAN İÇERİ FAYANSINI MAYANSINI SEÇECEZ BERABER GİDİP SEÇERİZ

NECMEDDİN BİLAL ERDOĞAN: tamam inşallah tamam Mustafa amca oldu

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

24.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2458610452’ligörüşmeden;  

  …

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ııı ben şimdi bu gece geldim ııı yarın şöyle uygun olursanız 10 buçuk 11 gibi ııı bir şey yapabiliriz

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: abi yarın ben yarın ben sabah 7 de şeye gidiyorum ya Barcelona’ya gidip geleceğim gece

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: BARCELONA’DA NE İŞİN VAR YA HE HE HE

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: abi orda bir şey varda onları bir bakacağız bir ııı yeni marketler varda

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: hı

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: ONLARA... BİZİM ARKADAŞTA GELİYOR

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: tamam tamam

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: YANİ ORADAN DA BİRİLERİ FAS’A GİDECEK ONUN UÇUN YANİ BİRDE UÇAK KİRALADIK ONUNLA GİDİYORUZ

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: BİRDE BURADAKİ ARKADAŞTA GALİBA III SİZİNLE BİR ŞEY YAPACAKTI MURAT

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: olur olur

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ııı hı bir şeyler haber vermiş Ahmet’le

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: ıhı

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ondan sonra ııı onunda zaten geldiğimizde tekrar bir şey yaparız konuşuruz

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

25.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2459739653’ligörüşmeden;  

OGUZHAN BOYACI: komutanım şimdi bizim bekçiler aradı da bi tane bi ee GRİ RENK DOBLO GELMİŞ ONDAN SONRA BU DENİZ KENARINDAN BİZİM ÇİFTLİĞİN EVLERİN FOTOĞRAFLARINI ÇEKMİŞLER ee bizim adamlar da demişler ki yani kimsiniz niye çekiyorsunuz size ne kardeşim çekeriz biz demişler ee sonra da arabaya binip gitmişler ACABA BUNA Bİ BAKTIRMA İMKÂNIMIZ OLUR MU diyecektim

KOMUTAN: tabi tabi ne zaman ayrılmışlar oradan

OGUZHAN BOYACI: şimdi daha yeni çıkmışlar arabanın plakasıda 35 Rize Edirne Denizli 49

KOMUTAN: 35 Rize Edirne Denizli 49

OGUZHAN BOYACI: 49 gri renk doblo içinde

KOMUTAN: tamam hemen ben

OGUZHAN BOYACI: iki kişi varmış

KOMUTAN: tamam hemen ben baktırıyorum

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

25.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2459756900’ligörüşmeden;  

X ŞAHIS: bölge müdürüyle görüştüm ....

OGUZHAN BOYACI: he evet evet

X ŞAHIS: şimdi diyor ki kadastral yol için kaç metre yer lazımsa biz o kadar gösteririz diyor orman yolu diye hepsi bizimdir zaten ...

OGUZHAN BOYACI: he tamam o zaman imar planı günü o gün onu çözeriz

X ŞAHIS: bi sorun sorun olmaz dedi

OGUZHAN BOYACI: tamam

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

26.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2462466796’ligörüşmeden;  

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca bugün kaymakam beyle görüştüm ben

M.LATİF TOPBAŞ: hıı

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra ıı o diyor ki şimdi bizim bu SİT DEĞİŞİKLİĞİ OLDUKTAN sonra diyor ee iki tane HAZİNE PARSELİMİZ VAR BİR TANESİ SİZİN EVLERİN  OLDUĞU 1819 NOLU PARSEL

M.LATİF TOPBAŞ: evet

OĞUZHAN BOYACI: BİRDE YUKARDA SU DEPOMUZUN OLDUĞU HAZİNE PARSELİ VAR

M.LATİF TOPBAŞ: evet

OĞUZHAN BOYACI: ŞİMDİ BUNLAR SİT DEĞİŞİKLİĞİ İKİNCİ DERECE... GEÇERSEK II YILLARDIR ..... ÖDEDİĞİMİZ İÇİN

M.LATİF TOPBAŞ: hıı

OĞUZHAN BOYACI: satın alma hakkımız doğuyormuş

M.LATİF TOPBAŞ: hıhı

OĞUZHAN BOYACI: ŞİMDİ KAYMAKAM BEY DİYOR Kİ EE BİZİM ŞİMDİ CUMA GÜNÜ İZMİR'DE Kİ KURULDAN EVRAKIMIZ ÇIKINCA

M.LATİF TOPBAŞ: hıı

OĞUZHAN BOYACI: BUNU BİZ DİYOR ELDEN DİYOR ANKARA'YA GÖTÜRELİM SENLE BERABER DİYOR

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: TESLİM EDELİM DİYOR HEM DE GİTMİŞKEN MALİYE BAKANINA DİYOR UĞRAYIP II BU İKİ TANE HAZİNE PARSELİNİ BİZİM ALACAĞIMIZI SÖYLEYELİM Kİ DİYOR

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: oradaki işlemlerimizde hızlı gitsin diyor

M.LATİF TOPBAŞ: çok iyi olur

OĞUZHAN BOYACI: bende tamam tamam abi dedim gideriz dedim

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: şimdi o cuma günü akşam İstanbul’a gelecekmiş annesiyle ilgili bir doktora götürecekmiş de

M.LATİF TOPBAŞ: hıhı

OĞUZHAN BOYACI: diyor ben diyor cumartesi gitmişken diyor Mustafa beyle bir görüşeyim filan dedi bende dedim Mustafa amca yoğundur belki şehir dışında olabilecekmiş falan dedim ben ona

M.LATİF TOPBAŞ: hıhı

OĞUZHAN BOYACI: YANİ ONUN GÖRÜŞMEK İSTEMESİ BENİM BU SİZE SÖYLEDİĞİMİ SÖYLEYECEK BİDE TAHMİN EDİYORUM VALİLİĞİ HATIRLATACAK

M.LATİF TOPBAŞ: anladım

OĞUZHAN BOYACI: ben ona ıı şey diyim yani Mustafa bey şehir dışındaymış diyim demi öyle mi diyim

M.LATİF TOPBAŞ: öyle de veya meşgulmüş de telefonunu vereyim de İstanbul'dayken ara

OĞUZHAN BOYACI: hıhı

M.LATİF TOPBAŞ: müsait olursa görüşür de

OĞUZHAN BOYACI: heh tamam yani çok önemli bir durum yokta o bir ihtimalle ıı Valilikle ilgili sizden bişey isteyecek o yüzden hani ben size sorayım yalancı da çıkmayayım dedim ondan yani

M.LATİF TOPBAŞ: anladım peki

OĞUZHAN BOYACI: oldu

M.LATİF TOPBAŞ: çok yağmur yağdı mı İzmir'e

OĞUZHAN BOYACI: çok yağdı Mustafa amca ortalık berbat ee eğer haniAk parti olarak kullanamazsak bi daha hiçbir şeyi kullanamayız Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: haha(gülüyor)doğru

OĞUZHAN BOYACI: yani tam tam vurulacak zaman şimdi çünkü insanlar herkes isyanda Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: doğru doğru

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

27.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2463968056’ligörüşmeden

X ŞAHIS: abi bak halk bankasına gidiyorsun

OĞUZHAN BOYACI: evet

X ŞAHIS: HALK BANKASININ 406 NUMARALI ÇEVRE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞININ HESAP NUMARASI VAR TAMAM MI?

OĞUZHAN BOYACI: 406 şube kodu mu hesap numarası

X ŞAHIS: hesap numarası 406 zaten çıkar

OĞUZHAN BOYACI: tamam

X ŞAHIS: çevre ve şehircilik bakanlığı diye

OĞUZHAN BOYACI: tamam abi evet

X ŞAHIS: oraya sit ....talebi için ...için diyorsun oğuzhan boyacı diyorsun

OĞUZHAN BOYACI: hı hı

X ŞAHIS: 4500 lira yatırıyorsun dekontunu mutlaka bize getiriyorsun mutlaka

OĞUZHAN BOYACI: tamam yarın yapsam olur mu?

X ŞAHIS: yarın komisyon toplantısı var oğlum yarın ..

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

29.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2467779425’ligörüşmeden;  

  …

OĞUZHAN BOYACI: Mustafa amca şimdi şöyle bir iki gelişme var ben hemen size bahsedeyim

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ŞİMDİ DÜN ŞEY BİZİM KURUM İZMİR’DEKİ KURUL

M.LATİF TOPBAŞ: ıhı

OĞUZHAN BOYACI: ıı normalde İzmir’de toplanıyormuş ama

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: HIZLI KARAR ÇIKABİLMESİ İÇİN II ONU URLA’YA ALDILAR

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ONDAN SONRA İZMİR ÇEVRE İL MÜDÜRÜ SİT KURULU BAŞKANI BİRDE KOMİSYON KURULU BAŞKANI İLE BERABER 5 KİŞİ

M.LATİF TOPBAŞ: ıhı

OĞUZHAN BOYACI: toplam yaklaşık 12 13 kişi kişi

M.LATİF TOPBAŞ: ıhı

OĞUZHAN BOYACI: Urla’da buluştuk kaymakam beyin orda

M.LATİF TOPBAŞ: ıhı

OĞUZHAN BOYACI: ondan sonra hep beraber buraya sarp dereye geldik

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: YERİNDE İNCELEDİLER ÇEVRE MÜDÜRÜ BERABER HEP BERABER BAKTIK ONDAN SONRA DEDİLER Kİ II HAYIRLI OLSUN SİZİN ŞEYİNİZ GEÇTİ DEDİLER

M.LATİF TOPBAŞ: ıhı

OĞUZHAN BOYACI: Pazartesi günü saat 11 de gelip evrakınızı alın Ankara’ya elden götürün hızlı bir şekilde diye söylediler

M.LATİF TOPBAŞ: inşaatta... ne dediler

OĞUZHAN BOYACI: HI SORDULAR DEDİLER YA BUNLARIN DEDİLER İZNİ MİZNİ VAR MI?

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ŞİMDİ TABİ ÇEVRE MÜDÜRÜ KONUYA ÇOK HÂKİM DEĞİL AMA KAYMAKAM BEY OLSUN O DİĞER KOMİSYON ÜYELERİ İŞİ AZ ÇOK BİLDİĞİ İÇİN

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ONLAR YOK DEDİLER MÜDÜRÜM ŞİMDİ ZATEN KOMPLE BİR İMAR PLANI YAPILACAK BURAYA

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: HANİ BİR SIKINTIMIZ YOK DEDİLER TAMAM O ZAMAN DEDİ ONDAN SONRA MUSTAFA AMCA ŞİMDİ ŞÖYLE YAPACAĞIZ II BİZ KAYMAKAM BEYLE GÖRÜŞTÜM BEN KAYMAKAM BEY ŞİMDİ BU AKŞAM İSTANBUL’A GELECEKMİŞ

OĞUZHAN BOYACI: şimdi biz Mustafa amca ben Pazartesi günü evrakı aldıktan sonra

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: kaymakam bey Salı günü dedi ki beraber dedi Ankara’ya gidelim

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: EVRAKIMIZI III ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜNDEKİ OSMAN İYİMAYA VERELİM DEDİ ONA TESLİM EDELİM YALNIZ DEDİM MUSTAFA BEY ERDOĞAN BAYRAKTAR’I BİR ARAYIP OSMAN İYİMAYA’YA EVRAK BU GÜN GELİYOR

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: BUNU HEMEN HIZLICA ÇÜNKÜ ERDOĞAN BEY İMZALAYACAKMIŞ SONRA BAŞBAKANLIĞA GÖNDERECEKMİŞ EVRAKI

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: sonra işimiz bitiyor değişmiş oluyor yani Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: tamam ben yarın geleceğim söylerim

OĞUZHAN BOYACI: hı birde Mustafa amca şu durum var şimdi bizim burada SİZİN EVLERİN OLDUĞU 1819 HAZİNE PARSELİMİZ VAR ya ecirin ....

M.LATİF TOPBAŞ: ıhı

OĞUZHAN BOYACI: maliyenin ve yukarıda su deposunun olduğu 1640 nolu parsel var iki tane parselimiz var ecrimisilini ödediğimiz

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: şimdi sit değiştiğinde bunları satın alma hakkı doğuyormuş bize

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: şimdi ıı 5 son 5 yıldır ecrimisil kimin adınaysa kim ödüyorsa ona satın alma hakkı doğuyormuş şimdi ecrimisiller hamdancı adına ödeniyordu ama son 5 yıldır ıı benim adıma ödenmişiz onları

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamam sen al

OĞUZHAN BOYACI: ONDAN SONRA HI ALDIKTAN SONRA BEN SİZE ZATEN DEVREDERİM DE

M.LATİF TOPBAŞ: tamam tamam

OĞUZHAN BOYACI: şimdi burada şöyle bir sıkıntı var daha tam kanunu buradaki Milli Emlak’tan öğrenemedik de Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: ŞEY DİYORLAR KIYIYA 5 BİN METRE MESAFEDEN YAKIN OLAN YERLERDE DİYORLAR

M.LATİF TOPBAŞ: ıhı

OĞUZHAN BOYACI: İHALEYE ÇIKMA ŞEYİ DURUMU OLUYORMUŞ GALİBA HAZİNE PARSELLERİNİN

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: ŞİMDİ İHALEYE ÇIKARSA BU SEFER FİYAT ARTABİLİR SIKINTI OLUR DİYE KAYMAKAM BEY DEDİ Kİ MUSTAFA BEY DEDİ SALI GÜNÜ DEDİ MALİYE BAKANI ZATEN ONUN HEMŞERİSİ YA

M.LATİF TOPBAŞ: hı

OĞUZHAN BOYACI: EĞER DEDİ ONDAN DA RANDEVU ALIRSA BİZE DEDİ DİREK DEDİ BU İŞİ ŞANSA BIRAKMAYALIM BU İKİ TANE HAZİNE PARSELİNİ DİREK DEDİ MALİYE BAKANI İLE GÖRÜŞELİM

M.LATİF TOPBAŞ: TAMAM

OĞUZHAN BOYACI: BİZİM DEDİ BURADA YAPMAMIZ GEREKEN HAZIRLIK VARSA HAZIRLIĞIMIZI YAPALIM İHALEYE FALAN ÇIKMASIN ASKIYA MASKIYA BİR YERE ÇIKMASIN KİMSE DUYMADAN BİZ BU İKİ PARSELİ ALALIM

M.LATİF TOPBAŞ: TAMAM

OĞUZHAN BOYACI: DEDİ

M.LATİF TOPBAŞ: TAMAM TAMAM OLUR

OĞUZHAN BOYACI: yani Salı günü işte siz bize Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ: tamam

OĞUZHAN BOYACI: HEM OSMAN İYİMAYA’YA GELDİĞİMİZİ BİLDİRİP HEMDE MALİYE BAKANINDAN RANDEVU ALIRSANIZ BİZ SALI GÜNÜ HEMEN GİDİP GELECEĞİZ HALLEDECEĞİZ İNŞALLAH

M.LATİF TOPBAŞ: inşallah inşallah inşallah peki...

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

29.11.2013 tarihinde gerçekleşen TAPE ID: 2468778083’ligörüşmeden;  

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: hafta sonu iki gün Muğla’dayım inşallah

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: çok güzel abi o zaman yarın bir 5 dakika 10 dakika bir yerde görüşürüz ha

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: orda görüşürüz inşallah

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: tamam tamam abi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: NE OLDU O O İZMİR’LE İLGİLİ MESELE

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: ııı oluyor abi inşallah salı günü

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: O... DEĞİL MİYDİ?

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: HI SALI DÜN GELMİŞLER İŞTE SALI GÜNÜ ANKARA’YA GİDİYORLAR PAZARTESİ GÜNÜ İZMİR’DEN ÇIKACAK HADİSE

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: hı tamam

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: SALI GÜNÜ İZMİR’E GİDİYORLAR

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: TAMAM

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: HATTA SALI GÜNÜ GİDERKEN DE GİDİNCE DE BİRDE MALİYE BAKANLIĞIYLA BİR GÖRÜŞELİM DEMİŞLER BEN MEHMET BEYE SÖYLEYECEĞİM BİR RANDEVU ALABİLİRSEK İNŞALLAH BİRDE MALİYE BAKANLIĞINA UĞRAYACAK UĞRAYACAK ALLAH NASİP EDERSE

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: HAYIRLISI İNŞALLAH

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hadi Allah yolunu açık etsin abi

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: sağ olun

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ: hadi görüşürüz eyvallah

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: hadi görüşürüz

… Şeklinde görüşme yaptıkları tespit edilmiştir.

Aynı konu ile ilgili devamında Oğuzhan BOYACI isimli şahsın Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İYİMAYA ve Maliye bakanlığı ile izmir-urla ilçesine izinsiz olarak yapılan villa konusu ile ilgili görüşeceği ve inşaat yapılan arazinin kamu arazisi olduğu şahısların araziyi satın almak istedikleri, Oğuzhan BOYACI isimli şahsın araziyi ihalesiz olarak satın almayı planladığı 02.12.2013 tarihli (TAPE ID:2473642416) görüşmeden anlaşılmıştır.

M.LATİF TOPBAŞ   : siz ıı yarın GİDECEK MİSİNİZ ANKARA’YA

OĞUZHAN BOYACI   : ıı gidelim ya Mustafa amca ben sizi arayacaktım bugünde

M.LATİF TOPBAŞ   : hı

OĞUZHAN BOYACI   : eğer ııı randevu aldıysak bizi bekliyorlarsa biz gidelim ben ona göre uçak biletini alayım SABAH ERKENDEN BİZ KAYMAKAM BEYLE GİDİP GÖRÜŞÜP ÖYLE ...

M.LATİF TOPBAŞ   : peki peki kağıdı aldınız mı şeyi

OĞUZHAN BOYACI   : kağıdı ben bugün alacağım bana dediler saat 12 ye doğru 11 12 gibi gel dediler

M.LATİF TOPBAŞ   : hı tamam

OĞUZHAN BOYACI   : hı bugün şimdi biradan gideceğim dosyayı alacağım II OSMAN İYİMAYA NIN YANINA GİDECEĞİZ

M.LATİF TOPBAŞ   : tamam

OĞUZHAN BOYACI   : sadece bakan bey derse ki OSMAN OSMAN İYİMAYA YI ZATEN TAKİP  EDİYORLAR DA HANİ BİR AN ÖNCE İMZALAYIP BAŞBAKANLIĞA GÖNDERİRLERSE

M.LATİF TOPBAŞ   : tamam

OĞUZHAN BOYACI   : çevre çevre bakanlığında şeyimiz bitiyor

M.LATİF TOPBAŞ   : tamam

OĞUZHAN BOYACI   : ONDAN SONRA MALİYE BAKANLIĞI İLE DE GÖRÜŞÜP DİYECEĞİZ Kİ II BİZİM BURADA  İKİ TANE PARSELİMİZ VAR BURASI İHALEYE SATIŞA CIKMADAN ZATEN II YILLARDIR ECİRMİSLİNİ BİZ ÖDÜYORUZ ALMA ALMA HAKKIMIZ VARMIŞ

M.LATİF TOPBAŞ   : var mıymış

OĞUZHAN BOYACI   : varmış varmış varmış Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ   : HI İHALEYE CIKARSA NE OLUR

OĞUZHAN BOYACI   : ihaleye cıkarsa onu tam bilmiyorum ayrıntısı öğrenemedik burda ki deftarlıktan

M.LATİF TOPBAŞ   : hı ne olur 3 kuruş fazla verir alırız yani ne var ki

OĞUZHAN BOYACI   : ıhı ya öyle olur da hani böyle hani bilmiyorum ne bileyim başka birisi girerse bir şey olursa

M.LATİF TOPBAŞ   : tamam tamam tamam ben peki siz o  zaman ya yarın  ya da öbür gün mü gideceksiniz

OĞUZHAN BOYACI   : yani ıı eğer bakan bey müsaitse maliye bakanı yarın gideriz Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ   : tamam tamam peki tamam

OĞUZHAN BOYACI   : kaymakam bey dedi ben salı günü müsaitim ama salı olmazsa çarşamba günüde vali beyden izim alabilirim sıkıntı yok dedi

M.LATİF TOPBAŞ   : tamam peki hadi

OĞUZHAN BOYACI   : oldu peki Mustafa amca ben sizden haber bekleyim o zaman

M.LATİF TOPBAŞ   : tamam hadi hadi

OĞUZHAN BOYACI   : peki hayırlı günler sağol Mustafa amca

Dedikleri tespit edilmiştir.

Aynı gün yukarıda görüşmeden sonra Mustafa Latif TOPBAŞ isimli şahsın Başbakanlık Özel Kalem Müdürü Hasan DOĞAN isimli şahıstan Maliye Bakanı ile çalışanı Oğuzhan BOYACI ve Urla kaymakamı Şehmus GÜNAYDIN isimli şahıslara İzmir Urla ilçesinde bulunan kamu arazisine izinsiz villa inşaatının problemleri ile ilgili randevu ayarlamasını talep ettiği, Hasan DOĞAN isimli şahsın şahısları maliye bakanlığı müsteşarı Naci AĞBAL isimli şahsa yönlendirdiği, Recep Tayyip ERDOĞAN isimli şahsın Oğuzhan BOYACI ve Şehmus GÜNDOĞAN isimli şahısları tanıdığı aşağıda verilen 02.12.2013 tarihli (TAPE ID: 2473647957) görüşmeden anlaşılmıştır.

M.LATİF TOPBAŞ : he tamam benim senden bir ricam var ya bizim bizim İzmir’de şey var ya ev var ıı oranın bir şeyi varda KAYMAKAMLAN BİZİM Bİ ARKADAŞ ANKARAYA GELECEKsalı veya çarşamba ıı orda biz bir iki işi takip ediyoruz da MALİYE BAKANINLAN Bİ GÖRÜŞMELERİ LAZIM URLA KAYMAKAMI BİDE BİZİM Bİ ADAMIMIZ Bİ RANDEVU ALABİLİR MİSİN YAV

HASAN DOĞAN    : ...bakanın kendisiyle görüşmeleri lazım

M.LATİF TOPBAŞ : hı hı hı kendisine söylemeleri lazım yoksa müsteşarına müsteşarı kimdi onun

HASAN DOĞAN    : MÜSTEŞARI NACİ NACİ AĞBAL O DA ÇÖZER YANİ

M.LATİF TOPBAŞ : hı o tamam

HASAN DOĞAN    : ... müsteşarıdır

M.LATİF TOPBAŞ : tamam ıı bi randevu alabilirsen salı günü öğleden sonra veya çarşamba günü

HASAN DOĞAN    : siz bana şeyi yollayın ıı ilgili arkadaşın telefon numarasını

HASAN DOĞAN    : TAMAM URLA KAYMAKAMI VE Bİ ARKADAŞIMIZ DEYİM

M.LATİF TOPBAŞ : hı evet evet OĞUZHAN BEY DİYE İSMİ Bİ ARKADAŞIMIZ

HASAN DOĞAN    : tamam

M.LATİF TOPBAŞ :BİZİM REİS İKİSİNİ DE TANIYOR ONLARIN YAKİNEN

HASAN DOĞAN    : tamam

M.LATİF TOPBAŞ : hıh tamam peki

…Dedikleri tespit edilmiştir.

Mustafa latif TOPBAŞ’ın Hasan DOĞAN ile randevu konusunda görüştükten sonra Oğuzhan BOYACI isimli şahsa bilgi verdiği, aşağıda verilen 02.12.2013 tarihli (TAPE ID: 2474315750) görüşmeden anlaşılmıştır.

OĞUZHAN BOYACI : Mustafa amca dosyayı aldım şimdi çevre müdürlüğünden

M.LATİF TOPBAŞ :çok güzel

OĞUZHAN BOYACI : biz yarın  gidelim mi onu soracaktım size

M.LATİF TOPBAŞ :BEN SÖYLEDİM DE ŞİMDİ RANDEVU ALACAKLAR BANA DÖNECEKLER YA SALI GÜNÜ YA ÇARŞAMBA  İÇİN BEN SENİ ARARIM

OĞUZHAN BOYACI : tamam oldu Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ : tamam

OĞUZHAN BOYACI : peki oldu Mustafa amca

M.LATİF TOPBAŞ : hadi allah razı olsun

OĞUZHAN BOYACI : hayırlı işler sağol

Dedikleri tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili devamında Oğuzhan BOYACI isimli şahsın İzmir-Urla ilçesinde villa inşaatı ile ilgili dosyayı Kültür Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürü Osman İYİMAYA isimli şahsa teslim ettiği, Şahsın dosyayı başbakan Recep Tayyip Erdoğan isimli şahsa ulaştıracağı, Oğuzhan BOYACI isimli şahsın konu ile ilgili maliye bakanı ile görüşeceği, şahsın Recep Tayyip ERDOĞAN isimli şahıs ile irtibatı aşağıda veriler 03.12.2013 tarihli   (TAPE ID: 2475998933) görüşmeden anlaşılmıştır.

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : efendim

OĞUZHAN BOYACI       : selamun aleyküm Mustafa amca

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : aleyküm selam

OĞUZHAN BOYACI   : Mustafa amca ben sabah eee Osman İYİMAYA'ya dosyamızı teslim ettim

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : tamam

OĞUZHAN BOYACI    : O BUGÜN ÖĞLEDEN SONRA BAKANLA GÖRÜŞECEKMİŞ DİREK İMZALATIP BAŞBAKANLA ULAŞTIRACAM BEN DEDİ

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : tamam tamam

OĞUZHAN BOYACI  : şimdi daha vakit olduğu için şeye geldim Mustafa amca bugün grup toplantısı varmış ya

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : he he he

OĞUZHAN BOYACI       : 10 dakika oldu şimdi grup toplantısına geldim

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : iyi

OĞUZHAN BOYACI  : ondan sonra bakalım KORUMA ABİLERDE BENİ BEYEFENDİ İLE ÇIKIŞTA BİR GÖRÜŞEBİLİRSEM BİR SELAM VERECEM  ONA ORDAN MALİYE BAKANININ YANINA GEÇECEM

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : tamam peki haydi bakalım güle güle

OĞUZHAN BOYACI  : oldu peki Mustafa amca sağ olun hayırlı günler

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : sağ olun

Dedikleri tespit edilmiştir.

Devamında Mustafa Latif TOPBAŞ isimli şahsın  Kültür ve Turizm bakanı Ömer ÇELİK isimli şahıs ile görüştüğü, İzmir-Urla ilçesinde Mustafa Latif TOPBAŞ adına yapılan inşaat alanının birinci derece sit alanı olduğu, arazide bulunan mozaiklerin Ömer ÇELİK isimli şahsın talimatı ile kaldırıldığı, fakat inşaat alanında bulunan arkeolojik duvarların kaldırılamayacağı Mustafa Latif TOPBAŞ isimli şahsın da buna sıcak bakmadığı arkeolojik duvarları kaldırmak istediği aşağıda verilen 12.12.2013 tarihli (TAPE ID: 2497099959) görüşmeden anlaşılmıştır.

ÖMER ÇELİK        : şimdi abi genel müdürden bilgi aldım SİZİN ORADAKİ MOZAİKLERİ KALDIRIYORLAR

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : tamam

ÖMER ÇELİK           : izmir’deki fakat başka bir problem var oradaki duvarlar

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : hı hı

ÖMER ÇELİK      : BİRİNCİ DERECEDEN ARKEOLOJİK SİT ALANI

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : evet

ÖMER ÇELİK      : bunu bunu sitten çıkartmanın imkanı yok

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : hım

ÖMER ÇELİK     : yani orda korunması gerekiyor bunun

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : evet

ÖMER ÇELİK   dolayısıyla diyorlar orda bir proje yapılacağı zaman  bunları koruyacak şekilde bir proje yapılması lazım

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : evet

ÖMER ÇELİK  :bunlar yıkılmadan şey olmadan diye onları ki niye birinci dereceden arkeolojik site giriyormuş

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : evet

ÖMER ÇELİK  : dedim siz o zaman şey önerin he nedir o yani nasıl bir proje olacağı konusunda yardımcı olun şey yapın öneri de bulun diye

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : he he

ÖMER ÇELİK  : yani biz ona hazırız ama dediler biraz şey işte hani hani maliyet artırır bu işler

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : evet

ÖMER ÇELİK    : YAPILACAK İŞLE İLGİLİ MOZAİK İLE PROPLEM YOKonu taşıyoruz dediler ama duvarlar ile ilgili böyle bir problem var

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : ee duvarlara şimdi orda durunca duvarın üstüne biz nasıl bina yapacaz

ÖMER ÇELİK    : işte bazı yeri yerde şöyle yapılıyor ben tabi ben şimdi tabloyu bilmiyorum gözümün önüne gelmiyor tablo

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : hı hı

ÖMER ÇELİK           : mesela bazı yerde şey duruyor nedir o diyelim ki şutunla yükseltiliyor orası altta kalıyor zemin yukarda kalıyor orası cam kalıyor o şekilde mesela bu bazı otellerde var alttan oteli

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : hı hı

ÖMER ÇELİK  ARKOLOJİK SİT ALANI DİYORLAR YANİ MOZAİKLİĞİ KALDIRIN DEDİM KALDIRIYORLAR

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ :abi mozaikler mozaikler orda mühim de o duvarlar hiç mühim değil yani oranın bana resimlerini getir dediler eskiden yapılmış dökülmüş duvarlar yani zaten toprağın altında duvarlar biz çıkartık onları

ÖMER ÇELİK : işte ... teknik şeyini bilmiyorum BİRİNCİ DERECE ARKEOLOJİK SİT ALANI OLUNCA DOKUNAMIYORDURLAR

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : tamam abi o zaman bir yol varsa devlet bizim karda istemiyoruz orayı biz satın aldık üç sene evvel

ÖMER ÇELİK  : tamam

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : yani alır

ÖMER ÇELİK    ben bir bakayım abi ona da onu nasıl yapacaklar konuşup tekrar bilgi vereyim

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : Allah razı olsun sağ olasın abi çok teşekkür ederim

ÖMER ÇELİK   : sizden de  ... sağol saygılar

MUSTAFA LATİF TOPBAŞ : sağ olun ... abi

Dedikleri tespit edilmiştir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Size çarpan araç faili meçhul ise

RON CLARK STORY

BAŞKA BİR İSTATİSTİK