Ve acı haber geldi!


ve-aci-haber-geldi-

Türk Tabipler Birliği bir göstericinin hayatını kaybettiğini duyurdu


Taksim Gezi Parkı’nda tamamen barışçıl olarak başlayan bir çevre duyarlılığı eyleminde ne yazık ki ilk ölüm haberi geldi.
TTB yurt çapında devam eden gösterilerle ilgili bir rapor yayınladı.
Yapılan açıklama şöyle:
Dün gece İstanbul 1 Mayıs Mahallesi’nde, bir otomobilin bütün uyarılara rağmen durmayarak TEM Otoyolu’nda gösteri yapan kitlenin arasına dalması nedeniyle Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Mehmet Ayvalıtaş isimli genç hayatını kaybetti. Öncelikle yaşamını kaybeden genç yurttaşımızın yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.
Açık olarak ilan ediyoruz
Bu ölümün sorumlusu; günlerdir süren demokratik gösterileri vahşice bir şiddetle durdurmaya çalışan, göstericilerin haklı taleplerine kulak vermek yerine onları “üç beş çapulcu” diyerek tahrik eden; bununla da yetinmeyip “Yüzde elliyi evlerinde zor tutuyoruz” diyerek iç savaş kışkırtıcılığı yapan siyasi iktidardır.
Hükümet’in acilen yapması gerekenler açıktır:
  • Polis şiddeti durdurulmalı, polis geri çekilmelidir. - Binlerce yurttaşımızın yaralanmasına ve Mehmet Ayvalıtaş isimli gencimizin ölümüne neden olan yöneticiler; İçişleri Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, İstanbul Valisi ve İstanbul Emniyet Müdürü, başta Ankara, İzmir, Adana, Eskişehir, Balıkesir, Antalya, Kocaeli olmak üzere vatandaşlara şiddet uygulanan bütün illerin vali ve emniyet müdürleri derhal görevden alınmalıdır.
  • Gözaltına alınan bütün yurttaşlar serbest bırakılmalıdır.
  • Gezi Parkı halka açılmalı; AVM ve Topçu kışlası yapılması planlarından vazgeçildiği bizzat Başbakan tarafından resmen açıklanmalıdır.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı uyarıyoruz Taksim Gezi Parkı’nı korumak için demokratik haklarını kullanarak barışçıl bir şekilde gösteri yapan yurttaşlara karşı bu insanlık dışı şiddet, bu zulüm, bu vahşet durmadığı takdirde korkarız ki çok daha fazla can kaybı meydana gelecektir ve bu ölümlerin sorumlusu AKP İktidar olacaktır ve HİÇBİR SİYASİ İKTİDAR BU ÖLÜMLERİN BEDELİNİ ÖDEYEMEZ!
Türk Tabipleri Birliği olarak yurttaşlarımızın demokratik haklarını kullandığı için öldürülmediği, polis tarafından ölümcül yaralanmalara maruz kalmadığı bir ortam gelişinceye kadar hekimlik hizmetini acil durumlar için yoğunlaştıracağımızı, bu şiddetin durdurulması için ülke çapında yapacağımız eylemi diğer emek, meslek örgütleriyle birlikte kararlaştırarak gün içinde kamuoyuna açıklayacağımızı duyururuz.
Türk Tabipleri Birliği



mehmet-sodap
Redhack'ten açıklama:
İstanbul'da öldürülen eylemci Redhack üyesi!
SODAP tarafından yapılan açıklama şöyle:
"Bedel Ödedik, Bedel Ödeteceğiz!"
AKP faşizmine karşı büyüyen direnişte halklarımız ilk şehidini verdi. Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) üyesi Mehmet Ayvalıtaş, 2 Haziran Pazar günü gecesi Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'nde gerçekleşen eylemde şehit düştü. Ayrıca yine aynı olayda SODAP üyesi Sezgin Kartal ağır yaralandı.
1 Mayıs Mahallesi'nde bir araya gelen binlerce kişi saat 22.00 sıralarında TEM otoyoluna çıkarak otoyolu trafiğe kapattı. Bu sırada bütün uyarılara rağmen durmayarak süratle kitlenin içerisine giren bir otomobil Mehmet Ayvalıtaş'ın ölümüne sebep oldu. Aynı olayda Sezgin Kartal'da ağır yaralandı. Lise öğrencisi Sezgin Kartal, Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakımda tutuluyor. İşçi olan Mehmet Ayvalıtaş da SODAP saflarında mücadele veriyordu. Ayvalıtaş'ın cenazesiyle ilgili olarak ayrıca SODAP tarafından bilgi verilecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Size çarpan araç faili meçhul ise

RON CLARK STORY

BAŞKA BİR İSTATİSTİK