400'e yakın subay cezaevinde






vardiya_bizde_erdogana_yanit_verdi_sorusturmalardan_yeni_mi_haberi_oldu Bu sabah her zamanki gibi sabah yazılı ve görsel basındaki haberleri okuyorum ve izliyorum. Bir manşet ilgimi çekti: “Başbakan'dan bomba açıklamalar: 400'e yakın subay cezaevinde” Hemen haberin detaylarını incelemeye başladım.

Başbakan Erdoğan, 24 TV’de yayınlanan "Sansürsüz Özel" programında cemaat medyasının meşhur isimleri ile karşılıklı oturmuş her zaman olduğu gibi önceden başbakan
tarafından hazırlatılıp kendilerine verilmiş soruları teker teker soruyorlar ve  Mustafa Karaalioğlu’nun “Darbelere referans olan olan TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ İÇ HİZMET KANUNU’nun 35. Maddesi” diyerek başladığı çanak soruya cevap niteliğinde başlıyor konuşmaya.
Sizler bu konuşmayı aşağıda izleyeceksiniz. Başbakan öyle bir konuşuyor ki sanki başbakan o değil, sanki onlar iktidar değiller, sanki onlar hükümet değiller, silivri cezaevi ve mahkemelerini, HASDAL ’ı birileri kurmuş bütün emekli ve görevde olan askerleri, komutanları, eski Genel Kurmay Başkanını sanki başkaları içeri atmış…..! Yüzünün ifadesine bakın. Resmen milletle alay edip tiyatro oynuyorlar….! Samimiyetin zerresi yok. Mamayla beslenen komutanlarda bahsediyor…!Ne kadar zevk alıyorlar…!Hayretler içerisinde kaldım. Yani diyor ki güç başkalarının elinde bizim elimizden bir şey gelmiyor. Bizler memuruz…!Bize kalsa biz hepsini bırakacağız…! Güleyim de boşa gitmesin…!
mqdefault
Ama ellerindeki gücü yitirdiklerinde hesap verme sırası onlara geldiğinde ki o gün mutlaka gelecek. Bu vicdansızlıklarının teker teker hesabını verecekler…!Kurtuluş savaşını gerçekleştiren halkın torunları onlara bu yaptıklarının hesabını mutlaka soracak…!
videologo 

Başbakan'dan bomba açıklamalar: 400'e yakın subay cezaevinde
Başbakan Erdoğan, 24 TV’de yayınlanan "Sansürsüz Özel" programında Mustafa Karaalioğlu, Fehmi Koru, Sibel Eraslan ve Beril Dedeoğlu'nun sorularını yanıtladı.
Cezaevinde olan komutanlar, muvazzaf subaylar nedeniyle terörle mücadelede zorluk çekildiğini belirten Erdoğan, medyanın TSK'ya haksızlık ettiğini belirtti.

Yargıyı yargılamak gibi bir amacının olmadığını belirten Başbakan Erdoğan şunları söyledi:

"BAŞBUĞ’UN İÇERİDE OLMASI YANLIŞTIR"

“İçeride 400'e yakın emekli muvazzaf subay var, bunları ağırlıklı kısmı tutuklu ve bu arada da yine mağdur veya şüpheli şeklinde çağrılanlar oluyor. Bir de bir ajan meselesi çıktı. Bana göre bunların örgüt kurmaktan, örgüt elemanı olmaktan içeride olması çok ağır… Şimdi, delilleri kesinse ver hükmünü bitir, ama yoksa yüzlerce subayı, hele hele genelkurmay başkanını kalkar da bu şekilde değerlendirirsen, bu yanlıştır.”

YENİLİR YUTULUR BİR ŞEY DEĞİL

Bu ordu içinde moral bozukluğuna neden oluyor. Bu yenilir yutulur bir şey değil. İster istemez altta şüpheli sıfatıyla 232 kişi bu şekilde çağrılınca üstte de kuvvet komutanlarımız "biz mücadele verirken ben bu 232 kişiyi nasıl göndereceğim" diyor.

Cezaevinde mama ile beslenenle var. Hastanede bu kişiler ikinci bir cefa çekiyor.

Ben bu ifadeleri kullanırken yargıyı yargılama amacı içinde değilim. Ama doğru adımlar atmak lazım. Bunların içinde karacısı var denizcisi var. Terörle mücadele etmek için onlara ihtiyacımız var, ama oralara gönderilecek subayımız kalmadı.
KİMSE OYNANAN BU OYUNA İNANMIYOR
Kimse artık bu oyuna inanmıyor. Güç ilahiyane onların elinde kalmayacak. Görünen o ki ikinci bir kurtuluş savaşı vereceğiz….
videologo 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Size çarpan araç faili meçhul ise

RON CLARK STORY

BAŞKA BİR İSTATİSTİK