Anonymous'tan Türkiye'ye uyarı





















anonymous
Dostlar bugün ne zamandır yazmak istediğim bir konuya değineceğim.  İnternet sansürleri. AKP hükümeti faşizan uygulamalarına dolu dizgin pervasızca devam ediyor. Her bilgisayarı açtığımda internette hergün bir sürprizle karşılaşıyoruz. En çok kızdığım BLOGGER ve GOOGLE hizmetlerinin çoğuna, Blog yayını yapan sunuculara erişimi engellemesi.
Muhtemelen benim bu yazımıda sayfaya ulaşmayı becerebilen dostlar okuyorlardır. Kullanıcıların bir çoğu bunu başaramıyordur. AKP hükümetinin bu sansürlerini bu güne kadar bireysel olarak çeşitli yollar deneyerek kırıyorduk. Ama geçtiğimiz
günlerde tüm dünyadan isimsiz üyelerden oluşan siber protesto ekibi Anonymous(Anonim), 22 Ağustos'ta Türkiye'de uygulanmaya başlayacak olan 'filtre' ile ilgili olarak hükümeti uyardı.



634588463_OpTurkey

anonymous_y
Merhaba Türkiye,
Son yıllarda, Türkiye hükümetinin internet üzerindeki kontrolunun ne denli arttığına tanık olduk. binlerce websitesi ve blog engellenirken, aynı zamanda internet gazetecilerine karşı başlatılan yasal kovuşturmalar devam etmekte... Hükümet şimdi de 22 Ağustos’ta, internet kullanıcılarının tüm aktivitelerinin kayıt altına alınmasını mümkün haline getirecek olan yeni bir filtreleme sistemi uygulamaya koymak istiyor. Böylesi bir sistemin ne zaman ve nasıl uygulamaya konulacağı hâlâ muğlak olsa da, kesin olan şey hükümetin internet sansürünü bir üst seviyeye çıkardığıdır.
Bu sansür uygulamaları mazur görülemez. Serbest bilgi akışına erişim ve katılım temel bir insan hakkıdır. Türkiye hükümeti bu temel hakkı ihlal ederken, Anonymous eylemsiz kalmayacaktır. sansürü engellemek için desteğimizi verecek, sansür uygulayan kurumlara karşı harekete geçeceğiz.
Türkiye’de yüz binlerce insan internet sansürüne yönelik kararları protesto etti ancak AKP hükümeti insanların seslerini duymazlıktan geldi ve protestocuları polis şiddetiyle bastırdı.
Bizler tüm internet vatandaşlarını, Türkiye hükümetini bu absürd politikalardan vazgeçmeye iterek konuşma özgürlüğünü desteklemeye çağırıyoruz. Serbest bilgi akışı engellenemez. Bilgi paylaşımı durdurulamaz. Korku eşiklerini aşarak bu temel haklarımızı savunmanın zamanıdır.
Bizler ‘anonim’iz.
Bizler çoğunluğuz.
Bağışlamayız.
Unutmayız.
Bizi bekleyin.
Daha önce düzenleyeceklerini söyledikleri ilk operasyonu 9 Haziran Perşembe saat 18:00 de 90.000 civarında olduğu tahmin edilen bilgisayarla internet üzerinden gerçekleştirdiler. Bu operasyonlara sizlerde destek verebilir hatta katılabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınızı buradan öğrenebilirsiniz. Sizler de Çok basit birkaç işlemle bu gurubun bir parçası olabilirsiniz. Elalem bu tür uygulamalaara kendi ülkelerinde izin vermiyorlar kaldıki bu filtre adı altında yapılacak sansür uygulaması bizim ülkemizde. Biz neden onlar gibi hemen tepki vermiyoruz. Üstelik internette biber gazı, polis copu yada panzerlerden püskürtülen su da yok. Hepimizin bu harekete destek vermesi gerekmiyormu sizce…?
Bu gurubun resmi sitesi : http://www.anonyops.com/news/opturkey.htm
Bu gurubun duyuru videosunun adresi: http://www.youtube.com/watch?v=L87SPk6i-hM
Bu guruba nasıl katılacağınızı öğreneceğiniz adres: http://justpaste.it/opturkey
Haber gruba ait anonnews.org sitesinde de yer aldı ve doğrulandı. Eylem şu anda Twitter'da da #operationturkey hashtagi (etiketi) altında konuşuluyor

ANONYMOUS VİDEO (TÜRKÇE ALT YAZILI) :


Anonymous 15.Mayıs.2011 de İstanbul’da İstiklal Caddesindeydi. Taksim’de yapılan internet sansürü protestosuna katılmışlardı.

ANONYMOUS 15.MAYIS.2011 İSTANBUL:


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Size çarpan araç faili meçhul ise

RON CLARK STORY

BAŞKA BİR İSTATİSTİK