İNCİRLİK ÜSSÜ HEMEN GERİ ALINMALIDIR









 

incirlik-1

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi

, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarına destek veren tasarıyı dün onayladı. Peki ne bekleniyordu ki. ABD hiçbir zaman bizim ne dostumuz ne de stratejik ortağımız olmadı. PKK ‘ya açıkça destek veren bir ülke gayet tabidir ki bizim dostumuz da, stratejik ortağımız da olamaz. O nedenle artık hiç beklemeden İncirlik geri alınmalıdır. Gerçi çok geç kalınmıştır ama olsun zararın neresinden dönülse kardır. ABD her şeyin bir bedeli olduğunu bilmelidir ve artık öğrenmelidir.

Genç nesil hatırlamaz ama ben o zaman askerdim. Sene 1974 Kıbrıs çıkarması yapılıyor. O zaman da Amerika bize bu çıkarmayı yapmamamızı söylüyordu ve karşı çıkıyordu. Hatta bizi her türlü caydırıcı yaptırımla tehdit ediyordu. Bunlardan en önemlisi silah ambargosu. O zamanki Bülent ECEVİT başbakanlığında ki hükümet TBMM den hemen bir dizi karar çıkardı. Türkiye de ABD ye 1950 den itibaren verilmiş olan bütün askeri hava alanları ve askeri tesislere el konuldu. O zamanlar üstelik sadece ABD ye İncirlik hava alanı verilmemişti. İncirlik Hava Alanı(Adana), Çiğli Askeri Hava Alanı(İzmir), Mürted Hava Alanı (Ankara), Radar Üssü (Sinop), Radar Üssü (Mardin), v.s. daha hiç kimsenin bilmediği bir sürü tesis var. Bu Türkiye de açılan ABD Askeri tesisleri ve Türkiye de ki ABD askerinin varlığı ile ilgili ABD ile o yıllarda yapılan ikili anlaşmaların hiçbiri gizli ve devlet sırrı olduğu gerekçesiyle hiçbir zaman kamuoyuna açıklanmadı. Yapılan anlaşmaların 1950 den 1974 senesine kadar sayısının sadece100 civarında olduğu biliniyor. Ve günümüzde de bu askeri tesis ve üslerin hala bulunduğunu ne yazıkki yeni öğreniyorum.incirlik-inst4615

Yani sadece İncirlik değil. Aşağıda ki yazıyı şurada okuyunca sizlerle paylaşmadan edemedim. Esasında burada konuyla ilgili oldukça uzun detaylı bilgi veriliyor. Ben sadece bir bölümünü veriyorum. Yazının tamamını yayınlamak bana yakışmaz anlayışıma da sığmaz. Ayrıca buradan siteyi hazırlayan ve emek harcayan arkadaşlara teşekkür ediyorum.


GÜNÜMÜZ DE TÜRKİYE ‘DEKİ ABD ÜSLERİ



İlk vurgulamamız gereken nokta, resmi olarak tek ABD Üssü'nün İncirlik olduğu. Ancak tüm askeri havaalanlarında ve TSK'ya devredildiği söylenen eski üslerde ABD askeri eskiden beri bulunuyor. Bunların Irak'a dönük savaşta da aktif olarak kullanıldığını varsaymakta fayda var. Burada geçmişten bugüne değin sözedeceğimiz ABD üsleri, doğrudan ABD Avrupa Silahlı Kuvvetleri kapsamında değerlendirilmektedir, uzakta değil Türkiye Cumhuriyeti topraklarında!
İlk önce İncirlik Üssü'nden söz etmek gerekiyor. İncirlik ABD Hava Kuvvetleri (USAF) 16. Hava Kuvvetlerine bağlı bir üs. İncirlik'teki 39. Saldırı Kanadı, İtalya'daki 31. Saldırı kanadı ile birlikte ana harekat üslerinden biridir. USAF 16. Hava Kuvvetleri ayrıca 3 adet de seferi (gezici) kanatlara sahiptir. İncirlik'te 39. Hava ve Uzay Gezici Kanadı bulunmaktadır. İncirlik'te bulunan 39. Kanat'ın alt birimi İzmir'deki 425. Hava Üssü uçak filosu, bir diğer alt birimi ise Pirinçlik/Diyarbakır'da bulunan 722. Hava Üssü uçak filosuydu. Ancak Pentagon 6 Şubat 1997 tarihinde incirlik-kargo buradaki faaliyetlerine son verme kararı alarak, Eylül ayı itibariyle Türk Hava Kuvvetleri'ne devredileceğini bildirmişti. 16. Hava Kuvvetlerine bağlı olarak 1988 yılında Ankara'da Savaş Destek merkezi ve Görev Destek Merkezi kurulmuştur. Bunun amacı savaş durumlarında komutanlığın görevleri ile NATO yetkilileri arasında eşgüdüm ve planlama sağlamaktır.
İncirlik ile ilgili 95 yılı verileri:
Asker sayısı 2091
Sivil sayısı 160
Toplam Personel 2251
Yayılı bulunduğu alan 3328 acres (13.4784 km2)
Esas aktivite 39 Hava Kanadı
ABD Hava Kuvvetleri (USAF) 16. Hava Kuvvetlerine bağlı olarak faaliyet gösteren ve Ankara-Balgat'ta bulunan ABD Lojistik Grup (TUSLOG) tüm ABD askeri varlığına lojistik destek sağlamaktadır. Bugüne değin çalışma yaptığı üsler, ABD üslerinin de tarihçesini verecektir.
1948 yılından beri; Ankara, Balıkesir, Diyarbakır, Bandırma, Eskişehir, Merzifon, Batman, İncirlik, Çiğli'de faaliyet gösteriyorlar.
Hava üslerinin inşası ve modernizasyonunu yönlendirmek, buradaki personelin ve ABD uçaklarını kullanacak olan Türk pilotların eğitimine destek veriyor. Ankara'daki karargaha bağlı olarak faaliyet yürüten alt birimler ise şunlar:
39. Taktik Grup/İncirlik
7217. Hava Üssü Grubu/Ankara
7241. Hava Üssü Grubu/İzmir
7022. Hava Üssü Bölüğü/Pirinçlik
Aşağıdaki üç MDB 1972 yılından beri aşağıdaki isimleriyle ve düzenleriyle hizmet veriyor.
7391. Mühimmat Destek Bölüğü/Balıkesir
7392. Mühimmat Destek Bölüğü/Eskişehir
7393. Mühimmat Destek Bölüğü/Mürted
7394. Mühimmat Destek Bölüğü/Erhaç
7005. Patlayıcı Ordonat birimi/İncirlik.
(Buradaki görevlilerin nükleer silah depolanma prosedürleri, tamir ekipmanları, özel saklama biçimleri ve bakım faaliyetleri konusunda sertifikaları olmaları gerekiyor. İncirlik'te nükleer başlıklar olup olmadığı konusunu tartışmaya bile gerek yok herhalde.)



Ayrıca bu konuyla ilgili detaylı bilgi almak isterseniz de buraya yine bir göz atmanızı şiddetle öneriyorum.

Şimdi dönelim ABD nin bize her alanda ambargo uygulamaya başladığı yıllara yani Kıbrıs harekatının yapıldığı 1974 lü yıllara.

Ama her şeye rağmen o zamanki Türk Hükümeti dirayetli ve onurlu davrandı ve bütün bunlara rağmen Türk Ordusu Kıbrıs’a çıkarma yapmaktan çekinmedi. Şimdi soruyorum sizlere yaklaşık 24 senedir PKK belası ile uğraşılıyor. Binlerce şehit verdik. Bu günkü durumun 1974 de ki durumdan farkı ne?

Ben inanıyorum ki devlet isterse PKK olayını hemen bitirir. Hem de birkaç günde. Bunu neye mi dayanarak söylüyorum. 12 Eylülde tüm meseleyi Asker bir günde çözmüştü. Tabi 12 Eylül olmasaydı bu günleri yaşamazdık o da ayrı bir olay. Şimdi bütün mesele hükümet Askerin ön plana çıkmasını ve siyasi iradenin önüne geçerek onların yapamadığını Askerin pek ala yapabileceğini göstermesini istememesi. Yani Türkiye de gerçek gücün ordunun elinde olduğu gerçeğini politikacılar her nedense görmek istemiyorlar. Sözün kısacası bunu halkında görmesini istememeleri. PKK olgusu gereğinden abartılı gösteriliyor. Birde merak ettiğim PKK bu kadar askeri malzeme. Teçhizat, silah, mühimmat ve cephaneyi türk sınırlarından içeri nasıl geçiriyor ve Türkiye sınırları içinde rahatça cirit atıyorlar.

Ben uzman değilim sade bir vatandaşım. Hükümet neden hala Habur kapısını kapatmıyor. Irak a neden her alanda ambargo uygulamıyorlar, Ticarete devam ediyorlar, elektrik veriyorlar hatta düne kadar Barzani ve Talabani Türk pasaportu taşıyordu. İncirlik ABD de. Bir şeyi anlamakta zorluk çekiyorum. Neden ABD askeri İncirlikte. İncirlik Türk toprağı değilmi? Türkiye ‘deki varlığı saklanan diğer ABD üslerini ve askeri gücünü saymıyorum. Bizim neden ABD de askeri hava alanımız ve askerimiz yok?

Rahmetli Dedemden daha sonrada yine rahmetle andığım sevgili Annemden de sık sık yeri geldikçe duyduğum bir söz vardı. Erzurum şivesi ile “Hem kucağımda oturursen hemi de sakalımı yolursen” yani “hem kucağımda oturuyorsun hem de sakalımı yoluyorsun

Şimdi şöyle bir bakıyorum PKK olayı nedeniyle Türk silahlı kuvvetlerine her yıl bütçeden aktarılan paralarla şu anda Türkiye nerelerde olurdu kim bilir. Güney doğu illerimizde bu gün bu durumda olmazdı. 24 senedir bu uğurda harcanan paraları düşündükçe sinirlerim bozuluyor. Şöyle bir bakıyorum da nelerle uğraşıyoruz. PKK, sözde ermeni soykırım tasarısı, anayasa, Türkiye Malezya olur mu?, türban gibi abuk subuk olaylarla millet oyalanıyor ve uyutuluyor. Ayrıca askere gidip de dönemeyen ana kuzularına, fidanlara mı yanalım. Bu arada değinmeden edemeyeceğim belli bir kesimin çocukları neden askere gitmiyor yada alınmıyor (başta başbakanın oğlu olmak üzere?) da gariban vatandaşın çocuğu sadece askerlik yapıyor. Tamam kutsal vatan hizmeti de, Bu vatan onların vatanı değil mi? Ama gemicik almayı biliyorlar… Bir de hükümetteki İngiliz vatandaşı olan Bakan da cabası… Kimse buna değinmiyor ama ben değineceğim. İngiliz vatandaşından bakan olur mu?

Sonuç olarak bu millet aptal değil. Türkiye de ABD nin kullandığı ( Nato dahil) ne kadar askeri tesis ve hava alanı varsa açıklansın. Derhal hepsi geri alınsın. Tabi bunu yapacak yürekli bir başbakan ve güçlü bir hükümet varsa? Bir tek incirlik değil hepsinin alınması gerekir…..

Yorumlar

MybiSGen dedi ki…
hiç veriLmemeLiydi zaten... Godot geLdi, geLecek derken kaç yıL oLmuş...
" İNSANLARIN KAFALARINA FIRLATILAN TAŞLAR NE ZAMAN HAYKIRACAK?!! "
Adsız dedi ki…
Satarsın gözlerinin dikkatini, ellerinin nurunu, bir lokma bile tatmadan
yoğurursun bütün nimetlerin hamurunu.
Büyük hürriyetinle çalışırsın el kapısında, ananı ağlatanı
Karun etmek hürriyetiyle hürsün!

Sen doğar doğmaz dikilirler tepene,
işler ömrün boyunca durup dinlenmeden yalan değirmenleri,
büyük hürriyetinle parmağın şakağında düşünürsün vicdan
hürriyetiyle hürsün!

Başın ensenden kesik gibi düşük,
kolların iki yanında upuzun,
büyük hürriyetinle dolaşıp durursun,
işsiz kalmak hürriyetiyle hürsün!

En yakın insanınmış gibi verirsin memleketini, günün birinde, mesela,
Amerika'ya ciro ederler onu seni de büyük hürriyetinle beraber,
hava üssü olmak hürriyetiyle hürsün!

Yapışır yakana kopası elleri Valstrit'in, günün birinde, diyelim ki,
Kore'ye gönderilebilirsin, büyük hürriyetinle bir çukura
doldurulabilirsin, meçhul asker olmak hürriyetiyle hürsün!

Bir alet, bir sayı, bir vesile gibi değil insan gibi yaşamalıyız dersin,
büyük hürriyetinle basarlar kelepçeyi,
yakalanmak, hapse girmek, hatta asılmak hürriyetinle
hürsün

Ne demir, ne tahta, ne tül perde var hayatında, hürriyeti seçmene lüzum yok
hürsün.

Bu hürriyet hazin şey yıldızların altında.
Adsız dedi ki…
başta vermekle hata ettik bütün abd üsleri türkiyeden kaldırılmadı abd bize komşu olan ülkelerle savaşa girerse ne olacak bu üslerden yardım alacak sonra türkiyede savaşın içine girecek allah korusun aklınızı başınıza alın koynumuzda yılan besliyoruz allahtan sakının bidaha böyle bir hata yapılasın milletin ahı tutar sizi.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Size çarpan araç faili meçhul ise

RON CLARK STORY

BAŞKA BİR İSTATİSTİK