UĞUR MUMCU'NUN ÖLÜMÜNE SEBEP OLAN YAZI










katillerin hala bulunamadı

sevgili Uğur Mumcu bir sene daha geçti.  ama hala devlet katillerini bulamadı….!

seni hasretle anıyoruz…




MOSSAD ve BARZANİ

24 Ocak 1993 tarihinde iş yerine gitmek üzere bindiği arabasına mossad tarafından bomba konularak havaya uçurulan gazeteci-yazar Uğur Mumcu 'nun ölümüne sebep olduğu değerlendirilen yazısı:




MOSSAD ve BARZANİ

Ortadoğu'nun karanlık bir kuyu olduğu her gün biraz daha anlaşılıyor. Kanıtlanan son ilişkiMOSSAD-Barzani ilişkisidir. MOSSAD,İsrail 'in gizli istihbarat örgütüdür. Bu örgütün, Kürt lideri Molla Mustafa Barzani ile ilişkileri olduğu söylense daha önce kim inanırdı?

Barzani 'nin CIA ile ilişkisi artık belgelendi. Kimse bu ilişkiye, "Hayır olmadı" diyemiyor. CIA-Barzani ilişkileri biliniyordu da MOSSAD-Barzani ilişkileri bilinmiyordu.
MOSSAD' ın Barzani ile ilişkileri Londra ve Sydney'de yayınlanan "Israel 's Secret Wars-A History of Israel's Intelligence Services" adli kitapta sergileniyor. Kitap, İngiliz The Guardian gazetesinde 1984 yılından bu yana Tel-Aviv muhabirliğini yapan Ian Black ve Washington'daki Brooking Enstitüsü'nde çalışan öğretim üyesi Benny Morris tarafından yazılmış. Kitapta MOSSAD-Barzani ilişkileri, İsrail Dışişleri Bakanlığı ve MOSSAD yazışmalarına dayanılarak açıklanıyor.
Önsözde, kitabın yayından önce İsrail ordu yetkilileri tarafından da incelendiği yazılıyor.

* * *

Kitapta 1967 Arap-İsrail Savaşı 'ndan sonra, MOSSAD 'ın Kürtlerle ilişki kurduğu (sayfa.327), Mısırlı ünlü gazeteci Hasan el-Heykel'in İsrailli subayların Kürtler aracılığıyla Irak 'tan radyo bağlantıları kurduğunu 1971 yılında açıkladığı anlatılıyor.

1969 yılı Mart ayında Kerkük petrollerine yapılan saldırının da İsrail tarafından yapıldığı açıklanıyor. 1972 yılında imzalanan Sovyet-Irak Dostluk Antlaşması 'ndan sonra İran Şahı ABD Başkanı Nixon ile gizli görüşme yapıyor; bu gizli görüşmeden sonra CIA tarafından "Kürdistan Demokratik Partisi"ne üç yıl içinde 24 milyon dolar gönderiliyor.

Barzani 'nin Irak rejimine karşı ayaklandığı yıllarda, ABD-İsrail-İran üçlüsü bu ayaklanmayı destekliyor. Barzani-ABD ilişkileri, ABD Dış işleri eski bakanı Henry Kissinger eliyle yürütülüyor.

MOSSAD-Barzani ilişkileri de İsrail 'in Tahran 'daki askeri ateşesi Yaakov Nimrodi (MOSSAD Ajanı) aracılığı ile gerçekleşiyor.

Nimrodi 'nin üstlendiği görev ilginç: Nimrodi Sovyet silahlarının Barzani 'nin eline geçmesinde rol oynuyor. (sayfa. 328-329) Kitapta, MOSSAD'dan Kürtler 'e 50 milyon dolar para verildiği, ABD kaynaklarına dayanarak açıklanıyor. (sayfa.328)

* * *

70 'li yıllardaki bu ilişkiler bugün sürüyor mu?
Kitaba göre sürüyor. "Körfez Savaşı sırasında Irak 'ın attığı Scud füzelerinin Tel-Aviv'e düşmesi üzerine bu ilişkiler yeniden başladı. (sayfa.521) Baba Molla Mustafa Barzani ile kurulan ilişkiler, simdi de oğul Mesud Barzani ile sürüyor.
MOSSAD, Barzani'ye Avrupa kahvelerinde çekler vererek bu desteği sürdürüyor. Kitapta, Mesud Barzani'nin İsrail 'e gizlice giderek yardım istediği yazılıyor. Bu ilişkiler sürüyor ve anlaşılıyorki daha da sürecek...Gizli yollarla sürecek, açık yollarla sürecek...
İlgi belli...
Ilişki de belli...
Kürtler sömürgeciliğe karşı bağımsızlık savaşı yapıyorlarsa ne işi var CIA ve MOSSAD 'ın Kürtler arasında?
Yoksa CIA ve MOSSAD, antiemperyalist savaş veriyorlar da dünya bu savaşın farkında değilmi?

Uğur MUMCU( Cumhuriyet, 7 Ocak 1993),

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Sevgili İhtiyar Kardeşim;
Sonuçta olan rahmetli Mumcu'ya oldu.Barzani'nin dedesinin haham olduğu,kürtlere yaygın bir yahudi desteği olduğunu sağır sultanlar bile biliyor.Acep neden GAP projesine ilk İsrail destek verdi ve mühendis adı altında bir çok kişiyi bölgeye gönderdi?Neden İsrail daha çuk GAP yöresinde toprak satın alıyor ?

Tabipname'ye attığın mesajı okudum.Orası bir anlamda yedek blog.Asıl aktif olan http://doktorname.blogspot.com.Benim de kısa bir lise dönemi hariç yaşamım üniversite bitimine kadar Ankara'da geçti.Sonra kaderimizde İstanbul varmış.Bana doktorname@gmail.com dan ulaşabilirsin.Tüm konuları mail de görüşürüz.Memnun oldum.
Sevgi ve Dostluk ile..
DoktorName
Adsız dedi ki…
işte türkiyenin genel hali bu biz düşünene ve düşünceye düsmanız haberimiz yok. üstat tarafından herşey anlatılmış gerçek bu...
sametsamet dedi ki…
uğur mumcu kim ve neden öldürüldü aslında herkes bilio ama yinede sormak istiyorum gerçekten bir terör örgütümü öldürdü yoksa abdullah öcalanı yetiştiren devlet mi
selametle dedi ki…
Bu ikisi arasında ama emri veren kesinlikle ABD. ABD emri kime verirse versin tetikçi önemli değil sonuçta öldürten ABD. Niye bu kadar kesin konuşuyosun dersen. Türkiye bile bazı konularda ABD den izin alıyor. Örgüt suikast yaparken neden izin almasın.
Adsız dedi ki…
Uğur Mumcu'nun o günlerde yapabildiklerini bugün yapabilecek kaç tane var??? köşe yazısı yazmayı, artık magazin gazeteciliği gibi görenler varken, -n'olcak bu ülkenin hali- nin cevabı, ünlülerimizin zeka seviyelerinde saklı!!!!
Adsız dedi ki…
daha uğur mumcu cinayetiine benzeyen kaç tane faili meçhul cinayetler var.ama asıl gerçek devletin bunu inkar etmesi ve şimdi ergenekon adı altındaki daha ne olduğu bilinmeyen şeye yükletilmesi.eskiden yazmak tehlikeliydi artık konuşmak daha tehlikeli...
Adsız dedi ki…
Uğur Mumcu öldürüldüğünde herkes tv lerde katiller mutlaka bulunacaktır kanı yerde kalmayacak demişti ,yıllar geçti onu öldürten sistemin onun katillerini bulmak gibi bir niyetinin hiç olmadığını gördük. Artık köşe yazarlarından böyle konulara deyinen arı kovanına çomak sokan kimse yok.Suya sabuna dokunmayan yazılardan geçinilmiyor.Herkes satın alındı.Alınamayanlar da öldürüldü.
Adsız dedi ki…
evt...ülkemizin geleceğini çok iyi bir şekilde biliyordu.O,vatanı için en iyi şeyi yapmaya çalıştı ama şimdi onun katilleri bulunamadı gerçi bulunsa nolcakki onlarda apo gibi rahat rahat yatarlar ama bn ankara üniversitesi hukuk fakültesinde okuyup onun söyleyemediklerini söyleyeceğim ve belkide onun gibi şehit olacağım ve bn ilahiyat deil köy enstitüsü okuyorum(onun deyimiyle)'VURULDUK EY HALKIM UNUTMA BİZİ'...
Adsız dedi ki…
arkadaşlar bakıyorum da o diş güçlerin bizden bekledikleri gerçekleşiyor onlar bizden tam olarak bunu bekliyorlar başımıza her ne geliyorsa gelsin onlardan bilmek yani onlardan korkmak bunu aştığımız zaman eminim hiç bir güç bizleri durduramayacak öncelikli olarak korkularımızı yenmemiz ve olayların üstüne uğur mumcu gibi gitmemiz lazım
SİNEM ERKAN dedi ki…
O nunla ilgili birçok şey okudum, duydum. bana en çarpıcı geleni ise şu oldu: öleceğini, öldürüleceğini bile bile yazmaya devam etti. bıkmadan, usanmadan yazdı. gizli belgeler buldu, arşivlere indi, her sahtekarın yaptığını şimdiki klavye başı gazetecileri gibi kulaktan dolma bilgiler ile değil belgesi ile, kanıtı ile,... tanığı ile yazdı. bundan hiç yorulmadı. ve hepsinin sonunda öldürüleceğini biliyordu. bile bile lades denir buna. o hain pusu olduğu gün yine karısı ile çocuğunu arkasında bırakarak önce arabaya o bindi. ölürken bile bir kahraman gibi davrandı bence.

şimdi yaşasaydı heralde emin çölaşan'a, bekir coşkun'a, melih aşık'a yaptıkları gibi abuk subuk dalga geçerlerdi onunla. yok askerci, yok faşist, yok öyle yok böyle. Hiçbiri hayatları boyunca uğur mumcu gibi, ahmet taner kışlalı gibi, necip hablemitoğlu gibi, emin çölaşan gibi veya bekir coşkun gibi mert olamayacaklar. Hiçbiri sadece ve sadece bu insanların yaptığı gibi hayatlarını harcamayı göze alamayacaklar. Çünkü hepsi korkak, bu insanlar tüm mücadelerini sadece tek bir kalem ile verirken, onları adice, şerefsizce katledenler,onlarla eğlenenler, anca oturdukları yerden atıp tutmasını bilecekler ve ancak onları savunabilecek arkalarında birileri olduğu zaman konuşabilecekler.
Adsız dedi ki…
uğur mumcunun ölmesine sebep tek bu değildi elinde pkk mossat cia ile ilgili birçok belge vardı nedense bu belgeler bulunamıyor bir sebepte uğur mumcu öldürülüp suçaşırı islamcı gruplara atılacaktı nitekim uğur mumcunun cenazesinde islam aleyhine atılan sloganlar bunun birazda olsa işe yaradığını gösterdi ve uzun vadede türkiye ile iran suriye lübnan karşı karşıya gelecekti ve bunların vereceği hasarla bu ülkeler yıpranacaktı kazançlı çıkacak israil olacaktı ayrıca sivas olaylarının altında yatan sebepte veya bu tip birçok olayın sebebide mossattır
Adsız dedi ki…
Kürt Dosyası adlı kitabını 1993 yılında yayımlamıştı Uğur Mumcu.Bu kitabı yayınlamasından kısa bir süre sonra da öldürüldü.Büyük ihtimalle bu kitap yüzünden öldürüldü.
CIA nin öldürmüş olma ihtimali çok yüksek.Amerika,kendisinden kuşku duyulmasına sebep olacak insanları imha eder.Amerika,kendisinin 21.yüzyıl planlarını eleştiren herkesi 1993 yılında öldürdü.
Orgeneral Eşref Bitlis te,Binbaşı Cem Ersever'de 1993 yılında öldürüldürler.
Adsız dedi ki…
bir uuğur mumcular eşref bitlisler cem erseverler gider binleri geri gelir.emperyalistlerin ve onların terör uşaklarının gücü yetmeyecektir bize.yel kayadan ne anlarki.umut orbeyi hatay
yafes dedi ki…
Benim gördüğüm 2007 den sonra etnik kimliklerin gündeme getirilmesi Ulus devletin ortadan kaldırılması maksatlı gündemler yaratılıyor ve TV kanallarında sürekli bu konular tartışılıyor . Normal yaşamın içersin de insanlar kendi anenelerini yaşatır fakat zaman kavramı bunları kendi içinde zamanla beraber birtakım değişimlere uğratır ve buda doru bir gelişmedir. Olmaması gereken halkın ve halkların etnik köklerinle devlet ilgilenmemelidir. Devletin ana unsuru bu halk topluluğun refa içersinde bir yaşam sağlamak olması. Bir laz toplulu kendi geleneğini devletin bünlüğüne zarar vermeme koşulunla gene geleneği varsa yaşamalıdır. Bunu bir boşnak , bir Kürt , Bir alevi de yaşamalıdır . Fakat bugün bunlar istenmiyor bugün ülkenin silahsız ve herşeyi sevdirerek ulus devletin parçalanması pazarlanıyor ve bizlerde bu pazarlanan ve adına özgürlük denen şeyi kabülleniyoruz kötü olan bu vurdum duymazlık , sağır oluşumuz....

Bu blogdaki popüler yayınlar

Size çarpan araç faili meçhul ise

RON CLARK STORY

BAŞKA BİR İSTATİSTİK