GERİYE ÜÇ AYLIK BEBEĞİ VE ÖNLÜKLÜ RESMİ KALDI



Geriye üç aylık bebeği ve önlüklü resmi kaldı




Ümmi Gülsüm 14'ünde kaçırıldı. Aileler uzlaştı, tecavüzcüyle evlendirilerek 'temiz bir namus'a ve dayakçı bir eşe kavuştu. 15'inde kucağında bir bebekle terk edilince canına kıydı


MİKAİL PELİT (Arşivi)
MALATYA -
Ümmi Gülsüm Öztürk 14 yaşındayken pazarcılık yapan 17 yaşındaki A.T. tarafından kaçırıldı ve tecavüze uğradı. Aileler araya girince sorun adliye yerine imamın önünde 'çözüldü'. Küçük kız A.T.'yle imam nikâhı kıyılarak evlendirildi. Ama şiddet bitmedi. Eşinden sürekli dayak yiyen Ümmi Gülsüm, üç ay önce bir kız bebek doğurdu. Yine bir dayak sonrası eşi tarafından baba evine bırakıldı.

Kızının sürekli şiddet görmesine ve terk edilmesine dayanamayan baba Şerafettin Öztürk, karakola giderek şikâyette bulundu. Gözaltına alınan A.T., 'reşit olmayan kızla ilişkiye girmek' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yaşadığı olaylara dayanamayan Ümmi Gülsüm Öztürk'se önceki gün babasına ait kurusıkıdan bozma tabancayla başına ateş ederek hayatına son verdi. İlköğretim çağında tecavüze uğrayan Ümmi Gülsüm'ün "Arkadaşlarım okula gidiyor, ben ise anne oldum. Bunlar olmamalıydı" dediği öğrenildi. Yedi kardeşin en büyüğü olan Ümmi Gülsüm'ün, cenazesi dün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Malatya Şehir Mezarlığı'nda ailesi tarafından sessiz sedasız toprağa verildi.

Böyle bir trajediyi yaşayan tek kız çocuğu Ümmi Gülsüm değil. Benzer bir olay geçen yıl Diyarbakır'da yaşanmıştı. 12 yaşındayken kendisini hamile bırakan tecavüzcüsüyle imam nikâhıyla evlendirilen R.G.'nin hikâyesi de basına yansımıştı. R.G.'nin eşi başka bir tecavüz suçundan hapse girmiş, ailesi ise oğullarının yokluğunda 'çok gezdiği için' genç kadını burnunu keserek cezalandırmıştı.

Editör notu (İhtiyar) :

Bu gün bu haberi yayınlamamın nedeni yine bu gün TV Kanallarının kadın programlarından birinde aynı bu şekilde kandırılarak kaçırılan 13 yaşında daha ortaokul 2.ci sınıf öğrencisi kız çocuğu Sinem yaklaşık 2 aydır 26 yaşında biri tarafından alıkoyuluyor. Anne baba perişan ve ne yazıktırki hiç bir şey yapamıyorlar. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz ki bazen şaşırıyorum, polis ne yapıyor, savcılar ne yapıyor anlamış değilim. Bu insanlar çaresizlik içinde çareyi TV kanallarında arıyorlar. Ve korkarımki onunda akibeti yukarıdaki Ümmi Gülsüm gibi olacak. Anlamıyorum bu ne mantıktır, bu nasıl sapıklıktır ki o yaştaki bir çocuğu kaçırıp da kendine kadın yapma zihniyeti. İmam nikahı imiş, ne imam nikahı. Bu ülke şeriat yasalarıylamı idare ediliyor? Bu ülke Cumhuriyet Türkiyesi, Atatürk tarafından yeniden ortaçağ karanlığından çıkarılıp yaratılmış bir ülke. Gayri meşru yaşamanın adı imam nikahı. Kadınlarımıza sesleniyorum. Uyanın artık, kurtulun cehaletten ve kendinizi bu kadar komik vede ucuz şekilde harcamayın. Tek evlilik biçimi var oda resmi nikah ondada kanuni yaş sınırı 18, yapmayın lütfen. Yada artık cezaları ağırlaştırın. Bırakın bu ortaçağ zihniyetini. Ama görüyorumki yavaş yavaş çaktırmadan (bu günkü iktidarın ne olduğu malum), Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyetini şeriat yasalarıyla tarikatlar tarafından idare edilen bir ülke haline getirmek ki bu gidişle de getirecekler. Bu millet uyanıp silkinmediği sürece bu çok yakın zamanda korkarımki olacak.

Alıntı (Radikal)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Size çarpan araç faili meçhul ise

RON CLARK STORY

BAŞKA BİR İSTATİSTİK