Kayıtlar

Haziran, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hukuk öğrencisi 'Ethem Dersi' istedi

Resim
      28 Haziran 2013   Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Zeynep Güzel, Gezi Parkı olaylarında yaşamını yitiren Ethem Sarısülük’ü vuran çevik kuvvet polisi A.Ş’nin “meşru müdafaa” gerekçesiyle tahliyesinin ardından dilekçe ile ceza hukukundaki meşru savunmanın yeniden öğretilmesi için fakültesine başvurdu. Öğrencinin 26 Haziran tarihli dilekçesi de M.Ü Hukuk Fakültesi Dekanlığı’nca işleme konuldu. 21 yaşındaki Güzel, şunları söyledi:

Genç Çapulcular'dan Ailelere Mektup Var!

Resim
          BU GÜZEL GENÇLER BİZİM HER ŞEYİMİZ. ONLARI DELİCESİNE SEVİYORUM VE GURUR DUYUYORUM GEZİ'DEN MEKTUP VAR! Sevgili ailelerimiz için: Özellikle dün itibariyle endişenizin tavan yaptığını biliyorum, bu yüzden vakit ayırıp okursanız çok sevinirim. Biz bu ülkenin, tüm dünyada apolitikliğiyle ün salmış, küçümsenmiş, dalga geçilmiş nesliyiz.

Taksim Gezi Parkı ve Taksim Topçu Kışlası

Resim
      Taksim Gezisi , Aydın Uluçam , Taksim Gezi Parkı'nın Tarihi: Harp yıllarında Ziraat Okulu'nu güçlükle bitirebilen rahmetli babam Mehmet Ali Uluçam bir devlet fidanlığına müdür olarak atanır. Günün birinde, Mustafa Kemal Atatürk'ün, maiyeti ile birlikte, bu fidanlığa sürpriz bir ziyareti gerçekleşir. Babaanne Atatürk'e kahve yapıp ikram eder.

1980 ler gerimi geldi…? Ne dersiniz…?

Resim
Tevfik Caner.. 2 haziran'ı 3 hazirana bağlayan gece saat 2 gibi gözaltına alındı..gözaltına alınma işlemi 20 ye yakın polisin demir sopalarla dövmesi ve yüzüne yakın mesafeden 1 tüp dolusu biber gazının boşaltılması süretiyle yapıldı..

Gözaltında Mühendislik öğrencisinin ağzından yaşadıkları

Resim
    Bu yazı Erkan YOLALAN’ın facbook sayfasından alınmıştır. Gezi Parkı direnişinde gözaltına alınan mühendislik öğrencisi Erkan YOLALAN’ın kendi ağzından yaşadıkları… Öncelikle beni düşünen avukat arayan yardımcı olan merak eden herkese teşekkürler. Eve geldim iyiyim. Yaşadıklarımı yazmak istiyorum tek amacım gözaltında yaşananlardan herkesin haberi olsun. Başka bi amacım yok baştan söylemek istiyorum. Olayları en başından ve edilen tüm küfürler ve hakaretleri belirterek yazacağım. Tüm açıklığı ile..

insan değil insanlığını yitirmiş kansızın tekidir

Resim
Gündeme dair Okan Bayülgen'in bu yazısını mutlaka okuyup paylaşalım.. ''Gösterilere müdahale etmek tercih değildir. Emir gelir sen yaparsın. Gaz bombası atmak tercih değildir. Amirin söyler sen yaparsın.

İnsanların ne istediğini dinleyin

Resim
İnsanların ne istediğini dinleyin Halit Ergenç, gerilimin nasıl sona ereceğini facebook sayfasında anlattı. 03 Haziran 2013 Hayatım boyunca asla şiddet kavga ve küfürden yana olmadım. Kimseye el kaldırmadım. Son derece serinkanlı ve sakin bir insanım. Beni tanıyanlar bu özelliklerimi bilirler. En çözümsüz görünen problemin dahi mutlaka çözümünün konuşmakta ve karşılıklı empati kurarak birbirini anlamakta olduğunu düşünüyorum.

Bugün daha önemli hiçbir şey yok

Resim
BUGÜN YAPTIĞINIZ ŞEYDEN DAHA ÖNEMLİ HİÇBİR ŞEY YOK 03 Haziran 2013 Taksim Gezi Parkı eylemlerine yabancı ünlülerden destek gelmeye devam ediyor. 2 gün önce Bruce Willis'in tweeti ve yabancı futbolcuların açıklamaları üzerine, bugün de efsanevi Rock grubu Pink Floyd'un solisti Roger Waters Türkiye'ye açık mektup yazdı.

Ve acı haber geldi!

Resim
Türk Tabipler Birliği bir göstericinin hayatını kaybettiğini duyurdu Taksim Gezi Parkı’nda tamamen barışçıl olarak başlayan bir çevre duyarlılığı eyleminde ne yazık ki ilk ölüm haberi geldi.