Kayıtlar

Şubat, 2011 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

FBI ile "Önleyici Dava" Kardeşliğinden Vesayete

Resim
D ostlar emekli olmadan önce ve emekli olduktan sonra yani yaklaşık 20 senedir çalışmalarını takip ettiğim ve yazdıkları hemen hemen bütün kitapları severek okuduğum bazı yazarlar var. Bu yazarların başında da Soner YALÇIN geliyor. Soner YALÇIN , sevgili Uğur MUMCU ’nun varisi olarak gördüğüm en önemli araştırmacı gazeteci ve yazarlarındandır. Dolayısıyla ODA TV internet sitesi künyesine baktığınızda da  İMTİYAZ SAHİBİ : Soner YALÇIN, YAYIN KOORDİNATÖRÜ : Doğan YURDAKUL, SORUMLU GENEL YAYIN YÖNETMENİ: Barış PEHLİVAN, HABER MÜDÜRÜ: Barış TERKOĞLU isimlerini görürüz. Bu isimlerin her birinin biyografilerine bakalım…

SİLİVRİ TUTSAKLARI

Resim
D ostlar Ankara İstanbul arası 458 km yaklaşık 5 saat 43 dakika. Oradan da Silivri 83,6 km yaklaklaşık 1,30-2 saat. Yani toplam yaklaşık 8 saat. Ben 3250 km yolu ANKARA-HOLLANDA/Nijmegen, 20 sene önce 1991 de kendi arabamla hiç uyumadan gitmiştim. Hemde arabam öyle lüküs bir araba değildi LADA-SAMARA. Şimdi ihtiyarladım heralde eskiden hadi deyip hiç düşünmeden yola düşerdim. Zaman içinde şartlar da değişiyor. Şimdi emekliyim ve 2o yaş daha yaşlıyım. Ağızda diş kalmadı. Emekli maaşı az yetmiyor. Benzin pahalı. Ay sonunu kıt kanaat getiriyoruz. Sağlık desen kalp, şeker ve dişler….!

TEKEL NASIL YAĞMALANIP SOYULDU ?

Resim
B u günlerde Yılmaz ÖZDİL 'in yazılarını mutlaka okumaya çalışıyorum. 22 Şubat 2011 tarihinde yazdığı FİZAN yazısında TEKEL yağmasının kısaca tarihçesini vermiş. Birileri yaklaşık yüzelli yıllık bu millete ait olan pırlanta değerinde onlarca fabrikaları, depoları, arsaları, binaları olan. Her şeyden önce marka olmuş servet değerinde bir kuruluşu lime lime parçalayıp her bir bölümünü parça parça birilerine özelleştirme adında peşkeş çektiler. Bu hazinenin adı TEKEL …!  

Sözcü Gazetesi'nden ayrıldı !

S özcü Gazetesi'nden ayrıldı ! Vural Savaş , Sözcü Gazetesi yazarlığını bıraktığını adeta zehir zemberek sözlerle açıkladı. Vural Savaş , "Yazarak hiçbir şeyin düzelmediğini anladım" dedi ve "Ben de bu satırları bitirdiğim an kalemimi kıracağım, iç düşmanlanmızın ve onlan destekleyen emperyalist güçlerin "Allah belasını versin" sözleriyle de Sözcü gazetesine veda etti. 

Bir Devlet ve Silâhlı Kuvvetler İçeriden Nasıl Parçalanır?

O rdusu olmayan bir ülke düşünemiyorum. Nitekim günümüzde ordusu olmayan ülkelerin pür melalini görüyoruz. Kaldı ki tarih boyunca bizim ordumuz peygamber ocağı olmuştur. Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletinin göz bebeğidir. Şu anda dünyanın en büyük ve güçlü orduları arasında sayılır. Ah birde kendi silahlarını kendimiz yapsak daha da iyi olacak ama ne varki bu güne kadar gelen hükümetler ne yazıkki bunu bir türlü beceremediler. Seneler sonra kurulan uçak fabrikası, Aselsan, MKE gibi kurumları saymassak bu konuda ciddi anlamda bir girişim olmamıştır. Birkaç yıl önce TSK 'ya saldırılar başlamış ve bu saldırılar gün geçtikçe daha da hızlanan TSK 'yı yıpratma, itibarsızlaştırma, güçsüz kılma girişimleri ile hız kazanmıştır.

Herkes Uyurken

G eceleri bizler yatağımızda uyurken dışarlarda bir yerlerde her türlü karanlık eylemler düzenlenip gerçekleşir. Cinayetler, soygunlar, darbeler, isyanlar v.s. Birde TBMM de gece kabul edilen yasalar. Hep biz uyurken gerçekleşir. Bu gün usta Bekir ÇOŞKUN yine bu konuda yazmış...! Okuyalım ve düşünelim. Korkmayın düşünmek şimdilik suç değil. Düşündüğünüz için kimse sizi içeri atmaz. Yoksa atarmı acaba... ne dersiniz? Şimdi bugünlerde buna pek garanti veremem. Belli olmaz belkide düşünen herkesi bir sabah uykudan kalktığımızda içeri attıklarını görebiliriz. Buna hiç şaşırmayın...!

Kağıttan Kaplan

Resim
B ugün zekasına hayran olduğum ve yazılarını aksatmadan okuduğum güzel insan Yılmaz ÖZDİL ’in yazısını ve Yine zaman zaman yazılarını bana da gönderen emekli eğitimci büyüğüm Mehmet Halil ARIK da aynı konuya değinmiş her ikisinide sizlerle paylaşmak güzel olacak diye düşündüm. 

Mustafa Kemal'in Tırnağı...

Resim
B u günlerde Mısır, Tunus, Yemen gibi ülkelerde birtakım gelişmeler oluyor. Bizim de ülemizdeki iktidar sahipleri o ülkelerde olanlarla ilgili kendilerince yorumlarda bulunuyorlar. Bu yorumlar üzerine büyük usta sevgili Bekir COŞKUN bakın neler söylemiş, ne güzel söylemiş....